hallådärkrokusar


Nu har jag tagit dagens motion - en ordentlig powerwalk (så att man svettas, flåsar och ramlar ihop i en hög när man kommit innanför dörren) i det fina vårvädret, för det är väl inte bara jag som haft vårkänslor idag i Örebro? :) Häärligt. Nästan så man vill slita av sig kläderna och sätta sig på balkongen och sola med en paraplydrink... fast kanske är lite väl optimistisk? Det är ju trots allt snö på backen, 5 grader varmt och vår balkong innehåller än så länge bara en blomkruka med en död blomma i. Men jag är glad ändå.

Ikväll klockan sex ska jag gå o se förhandsvisningen på Slumdog Millionaire, och jag har hööga förväntningar eftersom den trots allt fick hela åtta Oscars, inklusive bästa orginalmanus och bästa film, vilket är typ de bästa man kan få! Så nu  får den allt ta o vara jääävligt bra för o leva upp till sina priser och mina förhoppningar . Punkt slut. hej. 


 
 

Number one?

Idag är jag poppis. Det har varit telefonterror, nästan så min mobil tom funderar på att ta en semester eller spabehandling.

Först ringer det 3 samtal på lektionen inom loppet av en halvtimma
(från 3 olika personer)
Sen på hemvägen pratar jag med alla 3, inklusive min kära mor och en telefonförsäljare.
Senaste halvtimman har jag fått ytterligare 3 samtal från 3 olika personer.
+ 2 sms

Detta kanske inte är något att flagga för normalt,  men jag kan säga som så att jag inte ens får så många samtal i veckan som idag..

Har jag varit med på tv? Vann jag en Oscar inatt kanske? Finns jag med på någon affisch i alla busskurer i sexiga underkläder? (troligtvis inte..) Eller insåg alla bara sådär plötsligt idag hur cool/bra jag faktiskt är?



öh?

Igår hade jag och Andreas mys-fredag. Hemmagjord pizza (med mozarella, soltorkade tomater och ruccola, mums!) vin och för en gångs skull en skål med godis (det var så längesen så jag nästan glömt hur ett gelehallon ser ut..)

Andreas tycktes dock missuppfattat det där med mys-fredag. Han släppte av en "gas-bomb" mitt i Lets Dance.
Jag hoppar till, suckar och säger lite besviket "Inte på vår mys-fredag älskling.. fy dig"
"Jaha" svarar han. "Jag trodde det var pys-fredag." Sen garvar han en kvart. 

Nog för att jag har dålig humor men så lågt sjunker jag inte. Pys-fredag, jag tror jag dör av skratt. Jag kan inte andas. Jag slår världsrekord i skrattning... inte.


spännis..
..

can I have your attention please?

Nu skall jag sparka mig i röven heeela vägen till gymmet. (Ja, jag måste faktiskt ta i med våld på mig själv för att få arslet ur stolen) (Ursäkta alla stjärt-ord..) (Ursäkta o-intressant inlägg...)

   
 

   

 
Hey, dags att springa efter intressesmurfen kanske.. ?


Why Scrubs is brilliant



Ja, Why Scrubs is brilliant alltså.
Det finns folk som ramlar - Alltid kul
De finns folk som dansar - Alltid kul
Det finns Dr. Cox som är galet sarkastisk och ironisk - Alltid kul
Det finns med en död uppstoppad hund - Alltid kul
Det finns en blåst blondin - Alltid kul
Och en hyfsat mesig/känslosam huvudperson - Alltid kul

Addicted? Yees. Antingen hatar man eller älskar Scrubs (eftersom den är något annorlunda jämfört med andra humorserier. Jag har ganska annorlunda humor.. så Scrubs är min grej)


sommar-denga?

Bjuder på en alldeles färsk låt från Eric Segerstedt, inte "my cup of tea" annars men denna låt är riktigt riktigt bra. Troligen en såndär blivande sommar-plåga. Man får lixom lite Jason Mraz vibbar blandat med lite musikalkänsla.. typ.  

Den skulle egentligen varit med i Melodifestivalen i år med EMD. Men de valde en annan istället. Dumt gjort, den skulle säkert komma långt där både i Sverige och Europa.

Tyvärr finns låten bara i denna aukustiska live version ännu, men den är bra ändå.
Lyssna! 
  
"Saturday night" (live på Rix Fm) 

Kalla mig galen..

..men jag har just kommit hem från en 50 minuters powerwalk. Jag gick upp halv åtta på min lediga dag och det första jag gjorde var att slänga på mig promenadskorna! Helt sjukt.

Nu är jag svettig och grymt hungrig (man skall ju tydligen motionera innan frukost..)

Detta kanske inte låter så farligt i någon annans (träningsfreaks) öron, men jag är en sån som tar vara på alla minuter jag kan få för att få sova längre.. Därför ger jag mig själv en duktig-klapp på axeln, tar en dusch och äter frukost.. sedan skall jag slåss med min hemtenta. 

Ikväll blir det bio med Sussi och Mammi. Changeling med Angelina Jolie, regisserad av Clint Eastwood. 

  

hemtenta

Hur lätt på en skala är det att göra en hemtenta i denna situation?

   

För det första når jag ej tangentbordet (inte utan att bli biten iallafall)
För det andra kan jag ej läsa eller skriva.
För det tredje.. så är hon ju ändå föör sööt? :)

mössa

Såhär söt är jag i min töntiga, men ack så varma, mupp mössa

  

så nu vet ni.. om ni undrade.

Ny utmaning

Blev utmanad igen av lillsyrran!

Regler: Länka till den som utmanat dig
Berätta 8 sanningar/vanor/ovanor om dig själv
Utmana 8 personer i slutet av ditt inlägg
Skriv ett meddelande i de 8 personernas bloggar, så att de vet om utmaningen.

1. Är ganska "nojjig" av mig. Dubbelcheckar/trippelcheckar ofta saker t.ex. busstider, schematider, eller om jag stängt av plattorna.

2. Jag är rastlös av mig. Måste hålla på och pilla med något om jag sitter still, t.ex. naglarna, pappersbit m.m Kan alltså inte bara sitta

 
3. När jag bestämmer mig för att gå och lägga mig på kvällarna måste det gå fort av någon konstig anledning. Borstar tänderna och tvättar ansiktet men mer gör jag inte, så det blir Andreas som får släcka alla lampor osv. Jag måste fort ner i sängen och sova bums!

4. Jag är väldigt o-kräsen av mig. Redan använda glas går att dricka ur flera gånger och bäst före-datum är det dummaste som finns (efter bäst kommer bra, sen okej sen mindre bra!) Sålänge det luktar bra eller ser bra ut och smakar bra duger det för mig. Förstår mig verkligen inte på folk som kan slänga oöppnade varor bara för att datumet är en dag efter bäst före. Herregud, vart är allmänvettet?

5. Är supertöntigt barnsligt galen i djur. Så fort typ en tant och en hund går förbi mig säger jag något i stil med "heeeejj hundeeen".
 

6. Kan fortfarande inte höger eller vänster.. tyvärr. Tar i genomsnitt 5 sekunder innan jag hinner tänka något i stil med "vilken hand skriver jag med" ,"Hälsa handen", vilken var det..? ja just det! Du skall gå åt HÖGER!

7. Jag är ingen telefonmänniska. Kan inte ringa och bara prata utan att vilja något specifikt. Jag säger det jag ska sen är det färdigt. Vet ej varför, tycker nog bara det känns bättre att småprata öga mot öga.

8. Jag är snudd nära på att vara Shopaholic. Känner ett behov av att "bara köpa något " så fort jag är på stan. Spelar ingen roll vad det är. Jag är dessutom lite rea-nörd. Om något halvsnyggt eller ganska onödigt som jag redan har är på rea köper jag bara för prisets skull.. "Den kostade bara.." säger jag när jag kommer hem, och då inser jag att det kanske var ganska dumt att köpa det överhuvudtaget.

Utmanar: alla! :)


Utmaning

Har blivit utmanad av min lillasyster, som btw har gått o klippt sig och blivit jättefin! <3

Reglerna: Gå in på din dator, i mappen "mina bilder". (eller om det bara står Bilder) Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen. Visa bilden på bloggen och skriv något om den. Invitera 6 stycken (ja, eftersom jag inte vet vilka som läser min blogg så länkar jag bara till 2 jag vet läser.. synd va?! :P ) nya till att vara med på utmaningen. Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.

Jag utmanar: Tina & Jenny!

Ja, det blev Gotlands mappen dårå, med en bild på när vi var på väg med färjan i somras.

Detta är någon gång runt 6 på morgonen, soluppgång. Ruskigt trött var jag, vi hade ju åkt bil hela natten. Blev ändå en ganska fin bild (och man slipper ju se så noga hur trött jag ser ut!)


<3

Hello. Har inte så mycket att säga men ja. Ny vecka, nya utmaningar. Idag har jag varit i skolan, vilket var lite slitsamt eftersom jag jobbade i helgen och inte har hunnit "haft helg" och vilat ut.. men jaja, jag ska väl inte klaga som annars bara går 2-3 gånger i veckan till skolan på 2-3 timmar per gång.

I lördags var det ju alla <3 -ans dag. Lite överskattad dag kanske, men Andreas fick iaf en liten present av mig på morgonen innan jag åkte till jobbet. Jag fick sluta tidigare då och när jag ringde hem och sa att jag var på väg så fick jag inte komma hem! Nehe tänkte jag. Varför? Jo, Andreas höll på med en överraskning! Tjihoo. När jag kom hem (efter att fått besöka min syster och strosat runt på Willys ett tag) så hade han köpt den byrå jag velat ha länge + en helkroppsspegel att ha i hallen, som jag också tjatat om. Tacksi! <3 Dessutom fick jag rosor men de vissnade redan samma kväll!? Haha, men tanken räknas ju. Ja, ibland kan han allt (med lite mutor, tjat, hot m.m) ge lite romantik, karln min.

Nu sitter jag btw och skissar lite på framtida tattoo. Tänkte önska mig i födelsedagspresent. Skall vara något med 4 stjärnor iallafall (skall representera min familj) frågan är vart man vill ha den ?



Lina undrar..

Varför alla i Markbacken äger en kamphund av något slag? Jag har sett många raser, med många utseenden.. alla kamphundar! Vissa låter dem gå lösa, springa runt och busa, springa fram o hälsa på folk..

Häromdagen när jag kom från bussen hamnade jag framför en kille med sin kamphund. Hunden blev genast "busig" och studsade och flög omkring i kopplet. Ja, han satt i koppel faktiskt, men ett såndär som kan bli hur långt som helst och är väldigt tunt. Ägaren lät sin hund bita i kopplet och vara helt galen, morra och skälla.

Jag var livrädd, men skulle jag börja springa skulle säkert hunden också vilja göra det. Jag försökte verka lugn och cool, för det säger Ceasar att man skall vara. Hade dock i tankarna att när som helst skulle hundfan säkert lätt bita av det tunna kopplet och springa fram till mig och.. gud vet vad. Då skulle jag nog inte kunna göra som Ceasar säger längre..

Så till alla hundägare i Markbacken:
1. Håll era hundar kopplade..
2. ..i ett ordentligt jävla rep..
3. ..men bara om ni är så pass starka att ni kan klara av att hålla emot hundens kraft..
4. ..men helst av allt; skaffa chihuahua istället!

 

    
De ser hungriga ut... De skulle lätt kunna äta en chuhuahua till frukost.

samtal med engelsmän

Igår satt jag på bussen på väg upp på stan, när bussen stannar vid Karl Johan skolan går en klass utbytesstudenter från England på, i 16-års åldern skulle jag gissa på. Självklart sätter sig ett gäng bredvid mig o börjar snacka..
3 tjejer och en väldigt "på" kille, rödhårig såklart.

Kille: Hiiiiiiii.. *blink blink*
Jag: hehe, hello.
Tjej 1: Ooh, I really like your bag!
Jag: thanks.
Kille: What's your name?
Jag: Lina
Kille: Linnna?
Jag: No, LINA
Kille: Okay, Linnna!
Jag: Yeah, okay... fair enough.
Tjej: So, how old are you?
Jag: 20
Kille: What? You don't look like 20..
Jag: I don't?
Kille: No, you look like a 16-year old!
Jag: What?!? Hah, that's nice. You've really made my day..
 Kille: Your welcome
Killen ser nöjd ut. Inte jag..
Kille: Sooo, do you have a boyfriend?
Jag: Yes
Kille: Oh.. are you married?
Jag: God no!
Kille: Do you want to get married?
Jag: Not now, no.
Kille: Good, so then I have a chance?
Jag: Hahah....  No.
Kille: You're cool. You're like the coolest Swede I've met.
Jag: Yes, I'm really cool actually.
Kille: Can I take a picture of us? I must have a picture of the coolest Swede! 

Sedan fortsatte samtalet en bit till. Killen försökte bl.a. pressa mig på min Facebook och tjejerna var imponerade över att jag pratade så bra engelska. Jag svarade att då hade de nog inte träffat så många svenskar.. Ingen fattade det skämtet (yes, we have?), men engelsmän är ju kända för att ha en lite annorlunda humor.

Annars var det ganska kul att få damma av sin engelska igen. Den använder jag annars bara på jobbet ibland och då är det mer "What size: small, medium, large?" och försöka förklara (mycket svårt) vad klyftpotatis är och vad en semla innehåller..

På tal om det borde man verkligen gå en kurs eller få ett häfte med massa "restaurang-ord" för fy fan vad svårt det blir ibland! Hur förklarar man t.ex. vad bearnaise-sås är för en någon som inte förstår svenska (eller knappt engelska..)?


From paris to berlin.

Ni som känner mig bra, eller lyssnat på vad jag har på min mp3 vet att jag har en skrattretande blandning i musiksmak. Jag lyssnar på nästan allt.. förutom Opera. Dance, techno/trance, rock, hårdrock, metal, pop, ballader, soul, rnb..ja till och med jazz och swing. 

Här är ett exempel på en såndär lite udda smak (nuförtiden) som swing: Roger Cicero (var med i Eurovision song contest med denna låt för några år sedan)

 

Det lite knasiga är väl att jag inte förstår så mycket av vad han sjunger, men jag kan låten utantill!
Men det är inte första gången, när jag var liten lyssnade jag mycket på Blümchen och kunde alla hennes låtar utantill.


Denna är också riktigt bra:


Vilket jag inte heller förstår ett skit av.. någon kanske kan översätta för mig någon gång så jag iallafall vet att han inte är nazi eller liknande? :P (Tina, kommer du ihåg något från tyskalektionerna?)

Lina a lá Tony Richardsson.

Helg. Med hemtenta. Jättekul, speciellt när man har massa annat i tankarna och inte känner sig riktigt stabil. Hade hellre kollat massa filmer under täcket hela helgen och sovit.. eller sagt hej till farbror vodka och tagit mig ut o dansat. Blev varken eller. Dessutom känns hemtentan helt åt skogen just nu. Men så blir det väl när man suttit för länge o tänkt. Hoppas jag klarar den iallafall, en omtenta skulle jag inte palla.. men vem gör det?

Nä. Hoppas på antingen lite positiva resultat eller något som får min koppla bort vardagen nu.
Förlåt om jag är bitter. Kanske skall hålla mig ifrån bloggen ett tag, med risk för att tråka ut er! :P



Hur man ger sin katt ett piller...

Hittade detta på skrattnet.se Själv har jag inte så stora problem att ge Martini sina p-piller men jag antar att om jag hade behövt ge Daisy piller skulle det vara precis såhär.. (vilket är en av anledningarna till varför jag inte ger henne p-piller och låter henne gå runt o vara jobbigt pilsk)

  1. Lyft upp katten och håll den i ditt armveck så som du skulle hålla ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på vardera sidan om kattens mun och tryck försiktigt på kattens kinder, håll samtidigt pillret i handflatan. När katten öppnar sin mun, låt pillret rulla in i munnen. Låt nu katten stänga sin mun så att den kan svälja i lugn och ro.
  2. Ta upp pillret från golvet och hämta fram katten från bakom soffan. Låt katten ligga i ditt armveck igen, och upprepa proceduren från punkt 1.
  3. Hämta tillbaka katten från sovrummet, och släng det uppblötta pillret.
  4. Ta fram ett nytt piller ur folieförpackningen, håll katten i vänster arm och håll i baktassarna hårt med vänster hand. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i kattens mun med pekfingret. Stäng nu kattens mun och räkna till tio.
  5. Fiska upp pillret ur akvariet och plocka ner katten bokhyllans översta hylla. Ropa in din make/maka från trädgården.
  6. Ställ dig på knä och håll fast katten mellan dina ben, håll hårt om fram- och bakbenen. Strunta i om katten morrar. Be din make/maka att hålla fast huvudet samtidigt som du kör in en linjal i kattens mun. Låt pillret glida ner längs linjalen och gnid kattens struphuvud kraftigt för att sätta igång sväljreflexerna.
  7. Plocka ner katten från gardinstången. Plocka ur ett nytt piller ur förpackningen. Gör en snabb anteckning om att köpa en ny linjal och att laga gardinerna. Sopa försiktigt upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna som stod i fönstret och lägg dem åt sidan för reparation.
  8. Vira in katten i ett badlakan och be maken/makan att ligga uppe på katten så att dess huvud sticker fram ur armhålan. Lägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun med en penna och blås i sugröret.
  9. Läs på etiketten så att du försäkrar dig om att pillret inte är skadligt för människor. Drick ett glas vatten för att skölja bort den äckliga smaken. Sätt på ett plåster på din makes/makas arm och tvätta bort blodet från mattan med kallt vatten och såpa.
  10. Hämta katten från grannens trädgårdsbod. Hämta ännu ett piller. Stoppa in katten i ett köksskåp och stäng dörren så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en matsked och skjut in pillret i kattens mun med ett gummiband.
  11. Hämta en skruvmejsel ur garaget och sätt tillbaka skåpsluckan på sina gångjärn. Sätt på ett skyddsförband på din kind. Ring din husläkare och fråga när du tog din senaste stelkrampsspruta. Släng din nedblodade T-shirt och hämta en ny i garderoben.
  12. Ring brandkåren och be dem plocka ner katten från trädet på andra sidan gatan. Be din granne om ursäkt för det demolerade staketet. Hämta det sista pillret ur foliepaketet.
  13. Surra ihop kattens framben med bakbenen med ståltråd och fäst stadigt till ett ben på matrumsbordet. Hämta dina skinnskodda trädgårdshandskar i verktygsboden. Tryck in pillret i kattens mun och följ upp med en stor bit oxfilé. Håll huvudet vertikalt och spola ner en till två liter vatten för att skölja ner pillret.
  14. Be din make/maka att köra dig till akuten. Sitt tyst och snällt medan doktorn syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ut resterna av pillret ur ditt högra öga. Åk förbi möbelbutiken på vägen hem och beställ ett nytt matsalsbord.
  15. Ring Blå Stjärnan och be dem hämta katten. Kolla med ditt lokala zoo hur mycket en hamster kostar.

Hur man ger sin hund ett piller...

  1. Vira in pillret i en skiva bacon. Klart!

Bara så att ni vet..

.. så är Thailandsresan inställd. (och det är faktiskt inget tidigt april-skämt eller så..).
 
Pappa har blivit sjuk och vi vill inte åka ifrån honom. Så så äre. Känns lite tungt just nu, inte bara för att man laddat till Thai i över ett år, utan mest för att man vill att pappa ska må bra. Men som vi har sagt alla nu, Thailand ligger ju faktiskt kvar, pengarna får vi tillbaka och bäst mår man när man är tillsammans. 

Kanske inte blir rusningstid på denna blogg framöver.. men jag får nog upp farten snart igen när saker börjar ordna upp sig.. Men jag mår OK, så oroa er inte i onödan. :)

Puss på er sålänge.  <3


(Blir troligtvis en liten semester i juni istället, och Thailand till hösten kanske? Så vi behöver ju inte vänta så länge egentligen. )

näää, jag e inte bitter.

Nu är jag så himla trött på allt, skola, vädret, att lägenheten aldrig blir klar (idag skulle golvet göras "någon gång idag". gick upp 07 och väntade.. sedan kommer han till sist och då vet han inte om de kan göra det idag ens eftersom de hade dåligt med personal..gaaah) förkylningen släpper aldrig helt, är trött jämt... MEN, det är 11 dagar kvar till Thailand och då slipper jag all denna skit och får ta hand om mig själv utan stress eller ångest. Ååh, vad jag längtar ! !

Var skönt att simma o sola lite igår iallafall. Hann till och med att gå igenom några maskiner. Idag blir det nog en promenad istället. Väl påklädd - kallt idag! 

Nu biter Daisy mig i tån - dags för mat! :)


måndag

Idag har jag..inte gjort någonting alls i princip. Utvilad? Ja. Ångest? Ja. Får skylla på att jag jobbat hela helgen, inlusive varit på personalfest i lördags. Vi är ett härligt gäng måste jag säga men med väldigt olika smak på uteställen. När vi väl hade bestämt oss för att verkligen gå ut, ja då splittrades vi (vi var ungefär 14-15 stycken?) i 5-6 grupper, för vi är tydligen inte bara ett härligt gäng, vi har en jäkla olika smak o tycke på vad ett "bra uteställe" är.  Jag och ett par-tre stycken hamnade iallafall till sist på "Thao". En jäkligt billig och stor pub/nattklubb men som tyvärr bara spelade väldigt hård och okänd rock (gillar rock annars men går ju inte att dansa till!) Efter att ha dansat bugg på det tomma dansgolvet, önskat "ABBA, eller nån annan schlager?" och fått blickar som kunde dödat, drog vi hemåt efter 10 minuter. Klokt.

Hur som helst. Nu är jag pigg igen och relativt frisk också efter förkylningen. Ska iväg till gymmet strax tänkte jag men vågar inte anstränga mig på löpbandet än såhär tätt inpå en förkylning så jag tänkte simma och sola lite (förbereda sig inför Thai, mindre än 2 veckor kvar!)

Justja, har även mixat och trixat lite med en blogg till ytterligare en familjemedlem idag; Mormor! Japp, ni hörde rätt. Mormor 70+ älskar att skriva allt mellan himmel och jord och går dessutom datakurs och har lärt sig en hel del. Vad passar inte bättre när hon nyss fått dator och internet än en blogg? Återkommer och hennes blogg när det är klar och "utlärd"!


söta mormor

RSS 2.0