scaryshit.

Nu har det hänt ännu en gång. Jag blev rädd i en mataffär mitt på dagen igen. Igår åkte jag till Lidl för att handla ett par grejor. Jag åkte själv för Andreas mådde inte så bra. Där inne kommer en afrikansk kille fram till mig, pratar engelska, och frågar mig om några varor han håller i. Jag fattar ju att han inte undrar sånt egentligen utan bara vill snacka med mig.. Sen ropar hans kompisar och han säger "wait, i'll be right back". Jag fortsätter handla och ser att han går runt o småkikar på saker.. fast ännu mer på mig. Följer efter mig. Då blir jag lite rädd. Jag ringer Andreas och säger att han måste komma till affären. Även om inget kanske skulle hända i affären var jag rädd att de skulle stå o vänta utanför på mig.. och vad är en tjej mot 3-4 starka killar? De skulle säkert lätt och ganska smidigt kunna dra in mig i en bil eller liknande obemärkt..

Killen kommer senare fram till mig igen och snackar. Småpratar lite om varor igen, sen säger han vad jag misstänkte innan: att han egentligen vill träffa mig igen någon dag "för att han är ny i Sverige och har inga kompisar". Jag försöker vara så trevlig som möjligt och säger "nejtack"..
"it was nice to meet you.." säger han och går. Sen kom Andreas och jag kände mig lugn igen, såg killen inte mer.

Jag fattar inte. Jag har aldrig blivit förföljd på nätter eller kvällar, men det ska tamefan hända 2 ggr i olika mataffärer mitt på blanka dagen. Då man minst tror att sånt ska hända. Det roliga är också att jag har sett ut som fan själv båda gångerna. Osminkad, myskläder, skitigt hår i en knut på huvudet, röd i ansiktet osv. Och DÅ ska de ragga?! Rädd blir man och man känner sig väldigt hjälplös på nåt sätt. Man kommer liksom inte på vad man ska säga eller göra. Obehagligt. Så nu kommer jag ännu en gång våndas över att åka själv o handla även om klockan är mitt på dagen.

Även om det inte hände något nu och den här killen verkade trevlig, och han kanske bara ville ha vänner så kan man aldrig vara säker! Tyvärr är vi tjejer det svagare könet, man kan aldrig vara för försiktig eller för misstänksam. Det kan gälla livet! Våldtäkter kan ske när som helst och vart som helst, och ruskigt nog alldeles för ofta.. Gå aldrig ensamma tjejer, lova!

Analys..

..av mammas kommentar till föregående inlägg.

Postat av: Mammi > En "sötare" variant av mamma..?
 

Puss till dig med.  >Låter nästan något ironisk. Typ: jaja, puss på dig med hörru.
 
Scrubs äääger.  >Och vad händer här? "äääger"? kanske ungarna i hennes klass har något att göra med detta språk? 
Ska kanske påminna dig mamma, vilket även pappa gör varje dag, att du är faktiskt 40+. Då säger man: "Scrubs är ett riktigt trevligt program." Typ.
  
Thi thi!  > Är detta någon typ av "haha" eller "hihi". Eller är det en nysning kanske. Atjooo? -Thithi?
Eller är det också något som ungarna lärt dig? Man kanske säger "hejdå" så på Fjugestamål?
 
Skriv ett brev någon gång så kanske jag kan skriva min C-uppsats om dig! Hihi. Eller "Thi thi" menar jag.. ?
Puss mammi, älskar dig! ;)
Du är rolig.


igen..

Ursäkta min besatthet, men här kommer ännu ett Scrubs-klipp.. Kan väl passa på att ursäkta mig om den dåliga uppdateringen här på bloggen, men när jag inte pluggar kollar jag på Scrubs eller tränar. Och dämed blir det bara scrubs-klipp tyvärr när det väl sker en uppdatering ;) haha
Men det är ju så kul!? (Mamma håller med mig iallafall, eftersom hon o jag har samma typ av humor.. Puss mamma! <3)


kung fu fighting

Herregud, jag garvar ihjäl mig, Har sett detta klipp minst 10 ggr senaste minuterna, kan inte få nog. De är ju sååå kul.
Scrubs är så grymt bra!

 

dubbelrum?



Hahaha, men hur kan man inte veta att ett dubbelrum på hotell inte betyder 2 rum, utan ett rum för två personer? hahah, ja, kan det ha att göra med hårfärgen tro.. kanske?

namn-utmaning

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


Detta är svårare än du tror? Ha, jag kan allt. Släng er i väggen! Nu kör vi!

1. Vad heter du?: Lina

2. Ett ord på fyra bokstäver: Luft

3. Flicknamn: Lisa

4. Pojknamn: Linus

5. Yrke : Lapplisa

6. Färg: Lila

7. Klädesplagg: Leggings

8. Mat: Lasagne

9. Sak i badrummet: Lotion

10. Plats/stad: Luleå

11. En orsak att vara sen: Långkalsonger
12. Något man skriker: Längre upp!

13. Film: Lejonkungen
14. Något man dricker: Lingondricka

15. Band: Lasse Stefanz?

16. Djur:  Lejon
17. Gatunamn: Latorpsvägen
18. Bil: Lamborghini

19. Sång:  Lambada
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Lekar

Jag utmanar: Anna, Jonna, Tina, Jenny & Hanna


plans for the weekend

Nu sitter jag hos syster igen, idag målade de fönster- coh dörrkarmarna i alla rum så jag stack innan det började lukta för mycket. Katterna verkar trivas här iallafall, eftersom Jonna bor på första våningen finns det mycket att titta på genom fönstret, hundarna och fåglarna kommer såå nära.

Imorgon har jag tenta, har egentligen inte pluggat så mycket för vet inte riktigt hur den kommer se ut ännu, det enda läraren sa till oss var att "titta igenom" böckerna så vi kan hitta det vi behöver lätt. Ja, det var ju mycket till plugghjälp. Så får väl ta det som det kommer helt enkelt. Efter det skall jag kanske ta en lunch på stan sen hem och sen till Marieberg. Lagerhaus har ju öppnat där! I'm so happy! :) Det var på tiden, har åkt till Sthlm speciellt för Lagerhaus några gånger till och med, men nu finns den här! :) Efter det skall vi dra till mams&paps på landet o käka lite mat. Helgen går antagligen åt att fixa hemma i och med att det är färdigtapetserat imorgon!

Igår började mormor blogga. Det var kul och hon tyckte det var jättekul med (vad har du lärt mig för dumheter nu Lina? Jag kommer bli beroende! sa hon) sakta men säkert lär hon sig mer om internet. Igår lärde hon sig t.ex. att man inte behöver en färgskrivare för att se allt i färg på skärmen..haha. Ja, men coolt är det iallafall.



syster Jonna

moppkatt?

Nu sitter jag hemma hos syster, idag kommer nämligen tapetserarna till oss (äntligen!) o skall tapetsera de 3 rum vi skulle få nytt i! Tjihoo. Katterna får då bo här hos Jonna eftersom de annars måste bo instängda i vårt sovrum (de skall måla fönsterlisterna också vilket innebär att fönsterna kommer vara öppna, vill inte riskera att de hoppar ut..) Jag håller mig också borta idag (vill inte heller sitta i ett sovrum hela dagen) så jag umgås med katterna hos Jonna så de slipper vara ensamma, senare ska jag till Mormor och hälsa på henne och hennes nya undulat Kajsa. Hon har fått internet nu så idag kanske det händer något i hennes blogg! ;)

Imorse när jag kom hit kunde inte Jonna hitta Daisy någonstans, hon hade letat överallt, även där hon absolut inte kunde vara. Efter att ha letat o ropat lite tittar jag ännu en gång i hennes garderob.. då kryper Daisy ut..ut skurhinken! Hon hade legat o sovit i den på moppen.. nu luktar hon gott iallafall..citronsåpa!

Dags att plugga lite, tenta på fredag!
 


RSS 2.0