Skansen

För 2 veckor sedan var jag i Stockholm och hälsade på kusinerna och moster. Vi tog en heldag på Skansen (min idé såklart) Superfint väder och dit tog vi Djurgårds-båten för att få vara riktiga "turister".

  
  
   
   
  

Dagen efter följde vi med och hejade på kusin Isak när han hade match. Isak spelar i ett pojklag (98:or) som heter Spårvägen. Isak är han i gröna skor. Han gjorde kvitteringsmålet men var ändå inte nöjd. Vinnarskalle nr. 1.

  

Imogen heap - Hide and seek

Tittade lite bland min gamla musik och hittade den här.

Så jäkla skön.. och väldigt annorlunda.


måste man bli vuxen?

Idag var jag och Sussi hos Sanna för att hälsa på och gratta i efterskott. Inte ofta man är där längre. På högstadiet var vi jämt där, speciellt på somrarna. När jag var där idag kändes det precis som om det var igår vi gick på högstadiet. Inte alls konstigt. Att sätta sig på golvet och äta glass. Att diskutera någon konstig dokumentär som går på TV med hennes mamma, att jävlas och skojbråka med hennes låtsasfarsa.

Kändes precis som igår när vi tältade (lite för tidigt på sommaren, lite för kallt) men inte sov en blund.'
När vi pallade rabarber hos läskiga grannen Frasse.
När vi testade att stoppa in en hel påse Haribo lakritsnappar i munnen bara för att se vad som händetr(lila slem)
När vi testade att sniffa in olika saker från kylskåp och kryddhylla (vem klarar sig längst utan näsblod?)
När vi åkte pulka i pyjamas, men man var tvungen att stå upp i pulkan (Kallt och ont..överallt)
Att kunna skratta åt så otroligt fåniga saker så man grät.

Vad kul vi hade. Måste vi bli vuxna?

 
 

Att bli lärare..

Nu kommer ett jätteseriöst inlägg men ibland behöver man bara få ut sånt man gått och tänkt på länge..
  
Jag blir arg när jag möter folk som skrattar/fnyser/suckar/skakar på huvudet när jag säger att jag ska bli lärare. Frågan är om de vet hur viktigt det är att vara lärare? Barn tillbringar mer (vaken) tid i skolan än hemma. Bara det gör att man helt plötsligt får ett uppfostringsansvar för.. säg 25 ungar? Vad är viktigt att kunna? Hur ska man bete sig mot andra? Vad är rätt och fel? Vad är viktigast? Allt detta tar man som lärare ansvar för. Skolan formar framtidens medborgare. Är detta oviktigt?

Att utbilda sig till lärare skrattas det åt och för vissa har det samma status som en städerska.. "Åh, vad soft med massa praktik, läsa barnböcker och era tentor skulle väl vem som helst klara av.."  Ta hand om 25 helt olika ungar själv o se hur det går. Dessutom bör en lärare vara allmänbildad och ha fördjupningar i det mesta. (En grammatikuppgift vi hade skulle vara 2 sidor om ordet "av" t.ex...lätt?) Jag är så trött på att höra samma sak av alla så fort jag berättar vad jag pluggar, och kan inte försvara mig utan att bli arg. Oftast låter jag bli och är tyst. (jag undviker ju gärna att bråka med folk och argumentera är inte min främsta sida..) Hm, dumt..

Förr var det det finaste jobb man kunde ha. Idag är det underskattat, se bara på lönen!

Jag bryr mig inte om det, för jag vill jobba med barn, lära dem allt de behöver kunna och visa vad som är rätt och fel. Jag skiter i att jag får lika mycket lön som en städerska, för jag vet att det kommer ge mig så mycket ändå. Jag vet att det kommer bli kämpigt, men "what doesn't kill you makes you stronger", right?

Jag skiter i att ni skrattar och fnyser åt vad jag ska bli, för jag har världens viktigaste yrke.

Grattis. Eller "mjaauumaao"!

Min äldsta lilla bebis fyller 2 år idag. Hon är en trotsig tonåring med andra ord om man räknar kattår (går ca. 7-8 kattår på ett människoår, alltså är hon i 15 års åldern..)

 
Liten flicka..

Stor flicka!

Grattis Martini.
Nu ska här ätas tonfisktårta!

Ja, uppdatering var det ja..

Bloggtorka på senaste tiden. Har inte haft något kul att berätta, that's why. Och jag skriver gärna inte om "idag har jag gjort det och det.." eftersom jag själv tycker det är trist att läsa sånt. Jag har typ skitmycket plugg, så det är typ det enda jag gör. Försöker vara lite social då jag kan.. Men just nu är det svårt när vi ska ha läst typ 25 böcker på 5 veckor. Barn och ungdomsböcker. Lite att ta sig igenom alltså, men mycket är ju bra så det går an.

Öhm, ja.. Nåt kul var det ja.

Jo, mitt nya uttryck är GRÄVLING (bör uttalas med lite skårrande R, för bästa effekt)
Kanske ni har hört på en reklamsnutt som går på radio. Elgiganten tror jag det är. En gubbe som säger typ (detta är min version av den, var längesen jag hörde den men ungefär såhär..):
-När du handlar hos oss så får du en liten mammut på köpet.
-(Annan gubbe) Nej, du får en cykel på köpet
-Ja, när du köper en mjukglass
-Nej, när du handlar våra kampanjvaror.
-Ja, hos oss får du grävling.
-Nej, hos oss får du råd!

Min humor rakt igenom.. (ja, jag vet). Därifrån har jag fått uttrycket grävling och använder det till mycket.

Fan va grävling!
Grävling också!
Men gud, så grävling.
Du är allt en liten grävling.. 

Detta fick Jonna stå ut med på jobbet i helgen. Vi var båda väldigt trötta så vi höll på att fnissa ihjäl oss. Dessutom var det bara vi som tyckte det var kul. Ingen annan förstod. "Asså, ni två".. fick vi bara höra. Vad menar dom med det? Att humorn ligger inom familjen. Va? Nähe?



Sorry för den tjejer.. Trösta er med att vi alla är lika fula på bilden..
Och lika snygga i verkligheten förstås ;)


vill inte köpa soda stream längre

Låter kanske lite knäppt men jag tycker den lille killen plus hans mamma i den här reklamfilmen är skitläskiga, tror det är något med deras ögon (som även visar att de verkar vara mamma-son på riktigt också) Ryser varje gång jag ser reklamen och deras blickar..

Någon mer än jag som tycker det är något lite scary med dem? (mamman och lilla pojken)

(reklamfilmen är amerikansk, den är kortare och dubbad i svenska versionen som går på tv)



Jag har numera soda-stream fobi. Jag vet, crazy.

news

Heei. Jag har varken något kul att säga eller något att berätta egentligen så detta är ett ganska världelöst inlägg kort sagt; Gokväll.

Nya datorn fungerar bra. Yes.

Mina glasögon har äntligen kommit efter 3 veckor (som skulle ta 2 dagar..) Jag ser skitsmart ut. Lärarlook-check!

Och jo, jag har klippt mig! Bild kommer när jag ser ut som en människa och håret inte är otvättat i en knut på huvudet. (Inte för att det är just så.. jag är ALLTID fräsch, sminkad o stylad.. hosthost)

Katterna brukar jag nämna också.. Nytt på fronten är att Daisy tror att hon är en papegoja; när man tar upp henne kravlar hon sig upp och ställer sig på axeln. En stor katt är inte till för att sitta på axeln vilket leder till en hel del glidning och rivsår på min rygg. Men det kan man ju lista ut.. ja förutom katten då som fortsätter att envisas med att hon visst är lika nätt som en papegoja.

Senaste nytt i garderoben:

Jag föll pladask för mönstret så brydde mig inte om det bara fanns en kvar som var fel storlek. Men trång var den inte (det knakade bara lite första gången jag tog på mig den..) (På bilden är min vinst-gest efter jag fått på mig den!)

Och det regnar, men jag tycker det är mysigt. (för då är ungarna/monstren på gården inomhus..)

Och där fick jag ju faktiskt ihop till en hel nyhetssändning. Senaste nytt, ganska ointressant och lite väder på det. Voila! (Då behöver ni ju inte bry er om att slå på tv4 nyheterna ikväll eller så, bra va?)

Idag..

..kommer denna skönhet att inköpas. Bara till mig. Min nya bästis. Min nya kärlek. (Andreas, du sover i soffan.)

 
Minidator, med 10,1 tums skärm. 160 Gb hårdddisk.
Väger bara 1, 18 kg. Från Acer.

Resterande tekninska specifikationer är rena grekiskan för mig. Skärm, minne och vikt är det enda som säger mig något. Sorgligt men sant. Men vad mer kan man behöva veta..egentligen?

PS. Fick precis veta vad trådlöst nätverk innebär; att jag kan surfa på grannens bekostnad. Hääärligt. Tack Edgar!

RSS 2.0