ångest o avis? näää, inte jag inte..

Här kommer man hem efter att få GÅTT hela vägen från Universitetet till Markbacken (är väl typ 5-6 kilometer..) eftersom kedjan låste sig på cykeln. Efter den promenaden (i converse-skor..) var jag trött men tyckte ändå det var ganska bra för då slapp jag gå till gymmet, träningen var ju redan avklarad..trodde jag! För när jag loggar in på FB ser jag detta:



En mils löpning? Ungefär halvvägs skulle jag ligga i fosterställning i ett dike och ropa på hjälp..

Havregrynsgröt? Om jag nu möjligtvis skulle lyckas springa en mil skulle jag då aldrig komma på tanken att skämma bort mig med klisterkletsgröt. (När ambulansen väl hittat mig i diket och konstaterat att jag faktiskt inte kommer att dö av lite löpning skulle jag be dem skjutsa mig hem.. och stanna på närmaste pizzeria efter vägen!) 

Mmmm? Sen när blev havregrynsgröt gott? Finns det verkligen någon som ärligt kan säga att klisterklet är gott på riktigt?

Fast å andra sidan är uttalaren expert på att lura sig själv.. En riktig expert!
Bortförklaringar (det ser ut o bli regn va..? Jag har ju haft en sån jobbig dag i skolan..)
och tjejmatte (en pizza = +1 Och en morot = -1.. så då blir det +-0 Eller?) är liksom min grej.

Men nu äre andra puckar syrran! Jajamen! Jag har börjat en nyttig diet igen (10 timmar avklarade! Tjohooo!) och motionerat (ofrivilligt från skolan när kedjan fastnade..) Hurtig och nyttig är mitt mellannamn numera.. Ser du något svischa förbi ditt fönster morgon eftermiddag kväll är det bara jag!...

..fast troligen svischar det nog inte.. jag löper antagligen bara om någon av grannens pitbulls är efter mig eller liknande. Att gå är min grej. Promenera är mitt mellannamn! 

Vilket leder till att Lina Anna Maria Hurtig och Nyttig Promenera Göthlin säger tack o hej! 


Lina vs. Vädergudarna 1-1

Idag sköt jag upp promenaden lääänge. Jag hade till och med bestämt mig för att jag skulle strunta i det och istället göra lite övningar hemma. Men ångesten gnagde ju mer tiden gick. Dock fanns det några mystiska mörka moln på himlen och jag ville inte att det skulle bli som sist..

Sagt och gjort, min myskväll får inte bli förstörd av promenad-ångest. Jag gick ut, väl utrustad.. gickgickgick, gick ännu längre än vanligt (missade avfarten och ville inte se ut som en idiot och tvärvända efter 10 meter) gickgickgick. Det började bli mörkt men till sist såg jag min gårdsdörr. Små misstänkta droppar landar på min näsa..

När jag kliver in genom dörren (40 minuters powerwalk done! På en fredagkväll! Lite tragiskt, jag vet..) blir det plötsligt vääldigt mörkt. Pang, och regnet står som spön i backen, nästan värre än sist (hink-mannen måste ha en medhjälpare..) Vädergudarna lär ha haft dåligt samvete sen sist, för jävlar i havet vilken tur jag hade idag! :)

1-1



winner

70-tals rock när den är som bäst..



och i Scrubs-version:

 

Det finns inget dåligt väder..?

Lite regn har väl ingen dött av tänkte jag. Jag hade ju faktiskt panerat att gå på morgonen/förmiddagen. Förr hade jag tagit regnet som en ursäkt att inte behöva gå. Mitt nya liv går efter det gamla ordspråket "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.."

Trodde jag.

Kommer ut på trappen. Lite slött duggregn. Bra, jag kommer knappt märka av att det regnar. Går 50 meter. Splash. Vad fan hände? Hällde någon en hink vatten över mig just? Ramlade jag ned i en brunn? Hm, nä, bara lite spöregn.. Regndroppar stora som valnötter öser ner i 500km/timmen.. Jaha, äsch men jag har ju min nya regnjacka! Drar ner luvan och går 50 meter till.. (Hm, är det verkligen ingen som förföljer mig med hinkar fyllda med vatten som kastas över mig med jämna mellanrum?) Går 20 meter till. Stannar. Försäkrar mig om att jag inte ramlat ner i en vattenfylld brunn som jag vadar fram i. . Inget spår av någon förfäljare med hink heller.. Fan.

Okejokej, i get it! Det finns inga dåliga kläder, bara dåligt väder! Så, för fan, nöjd!?

Springer hem.. 40 min powerwalk 10 min intervall-gång, check!

 

Brev!

Idag när jag öppnade brevfacket i all hast (var jätte kissnödig for your information..) och sedan tittade igenom bunten hittade jag ett handskrivet brev till mig! Jag såg direkt vem det var ifrån på handstilen, men nyfiken som jag är brydde jag mig inte om att öppna försiktigt med kniv.. En sida långt, handskrivet brev om allt och inget! Herregud, när fick man ett sånt senast? Jag hade en gång en brevkompis i lågstadiet, och då var det julafton varje gång jag hittade hennes brev till mig i brevlådan. Det här var minst lika roligt! Varför skickas det inte mer brev på posten? Det är ju en helt annan känsla än att få ett mail, sms eller inlägg på facebook. Vi är väl för bekväma av oss helt enkelt.. Nu måste jag tänka ut vad JAG ska skriva tillbaka! :)

Varför kom inte jag på den idén? haha

Tack Jenny för brevet, det värmde och gjorde min dag <3 (Mer säger jag inte för det ska jag skriva i brevet.. hihi) Den som väntar på något gott.. (var det rätt adress på vykortet du fick?) Många kramar!


smisk&puss!

Fifflade lite med Tina's blogg nyss, nytt o fräscht blev det till nya livet i Dublin, Irland.

Kommer sakna den lilla skitungen.. igen! Du kom ju nyss hem för fan! Stryk borde du ha!

Puss ♥


NU förstår jag..

Igår när vi såg 17 again, insåg jag något stort.. jag fick en vetenskaplig insikt! (Typ som Einstein när han insåg hela grejen med E=mc2..vad det nu var? Han blev ett geni iallafall, det räcker för mig!)

Denna vetenskapliga/biologiska funktion gäller främst det kvinnliga könet och homosexuella killar..

Det är fysiskt (och psykiskt?) omöjligt att inte le när Zac Efron ler.
(ev. kan man se små ryck i mungiporna på hetero-killar också, inga konstigheter, killen har makt, bara att acceptera..)



Det är i princip samma reaktion som att smälta när Jude Law har "den där" blicken..



Totalt omöjligt.. Ja, testa själva! Se 17 again eller The Holiday så förstår ni nog..

the real single ladies?



Grymt kul! Men en sketch kan nog aldrig misslyckas om man klär killar i baddräkter och pumps och ber dem dansa.. antar jag! Hehe

Btw, Beyonce är så fin i sina kurvor! Size zero, släng er i väggen!

njami

Igår var vi ute i skogen hela eftermiddagen och hittade ett halvt kilo kantareller.. Det är nog bland det godaste som finns, smörstekta kantareller!

Tjänade säkert ihop en hel del vuxenpoäng genom att ta med kaffetermosen ut i skogen, bland mygg och barr för att leta svamp.. men det var faktiskt ganska trevligt. Om man bortser från mygg, spindlar, grodor, myror, halkiga stubbar och grenar som slår en i ansiktet är ju skogen faktiskt ganska..fin? Och mamma undrade varför jag klätt mig för att åka till nordpolen med mössa, halsduk, stövlar och flera lager kläder.. Tyvärr finns det ju inte så många Lina-anpassade skogar.. (spindlarna anföll istället när vi rensade svampen..)


Rut

Lilla Rut, vår blivande familjemedlem, har börjat bli stor..
Denna bild togs strax efter hon öppnat ögonen, för några veckor sedan:


Nu ser hon ut såhär:











Busigare o tuffare tjej får man leta efter, men så blir det väl om man växer upp med 3 bröder! Daisy och Martini kommer få det hårt när kaxiga lantisen kommer till stan..


Turkiet 2009

Brudarna Göthlin, tröttnade på Sverige och alla bekymmer och tog en spontanresa till Side, Turkiet.
Till värme, sol, hav, mat, glass, pool, musik, drinkar, shopping och lata dagar..
 
   
    
   
     
   

Oriental-news

Äntligen har vi skaffat en tavla till vardagsrummet, den nytapetserade väggen har varit tom alldeles för länge, trots att tapeten är ganska tilltalande neutral. Men tavlan passade perfekt in i färgerna och afrika/orientaliska temat vi har i vardagsrummet! Dessutom hittade vi den på rea, halva priset! (meant to be..?)

Turkiska filten passade också in bra! Lite skydd mot katthår som soffan ständigt tycks suga åt sig.. Nu är iallafall vardagsrummet så gott som klart, fattas bara en liten hylla på väggen för våra filmer.






Hemma!

Nu är jag tillbaka i (kalla) Sverige. Turkiet var underbart. Varmt, soligt, hav, varma kvällar, shoppinggator, svalkande pool, musik, turkisk mat.. Underbart! Kommer säkert tillbaka någon gång!

Jag har inte fått alla bilder än, så de kommer lite senare. Blir en bild på min shopping därnere istället, till att börja med.
 

Ed Hardy munkjacka, ca 220 kr.
Converse All star, ca 200 kr
5 st Björn Borg trosor, ca 120 kr
Prada plånbok, ca 50 kr
18 st pärlarband, 10 kr!
Turkisk filt/matta, ca, 230 kr
Lyckoamulett, gratis
Turkiskt äppelthé, ca 20 kr
+ Billabong badbyxor till Andreas för ca 200 kr
och lite småpresenter..


Billig shopping med andra ord! Tyvärr kan man inte hitta så mycket UTAN att de klistrat på ett märke (typ 99% är alltså fejk..) lite synd, mcket skulle vara fint utan märket (typ min plånbok..)

RSS 2.0