Plastpåse-kriget

Det pågår ett krig i området där jag bor. Jag har valt att kalla det "plastpåse-kriget".
För ett tag sen lärde Wang mig att om man inte varit smart nog och satt en plastpåse på sin cykel för att den inte ska bli våt, kan man lite smidigt (helst också smygandes och vakandes) ta en plastpåse från en annan cykel i närheten. Ganska smart tyckte jag och kände även att man inte borde få så stor ångest av att stjäla en plastpåse från någon värd 50 öre. Dock är det fler som tänker likadant, vilket jag snart insåg.. Jag har nämligen alltid undrat vart min plastpåse tagit vägen när jag varit så duktigt och satt på den på cykeln för att den inte skall bli våt. Konstigt nog har alltid granncykeln en alldeles snarlik påse. Efter att ha vakat över detta mysterium i några dagar ser jag plötsligt ett mönster. Alla gör ju fanken som Wang lärde mig! Min Indiska påse har t.ex. vandrat från den ena granncykeln till den andra (känner igen den eftersom det är en mkt gammal Indiskapåse), säkert på 5 olika cyklar på bara en vecka! Visst är det trevligt att vi grannar kan dela med oss av våra pås-skydd på cyklarna, men va fanken! Funderar allvarligt på att gå och dela ut plastpåsar (som vi råkar ha ett överskott av här hemma) till alla i området så man kan få ha sin cykel torr, eftersom det tydligen är svårt att leta på en egen (för 50 öre!)
Kriget fortsätter. Lina får fortsätta att cykla till skolan med våt häck..

kattungar till övers

..Och så var dem fler! :) Mamma Mulle klämde ur sig hela sju kattungar.
Det kallar jag girl-power!  (Kattstatus hemma hos Mams&Paps just nu: 17 stycken)




Bild nr 2. Den kattungen har Andreas paxat, preliminärt. Jag ska terrorisera honom lite ytterligare. Han sa faktiskt själv, utan hot, att vi kanske skulle testa ha en katt! :) Han gillade iaf den. Jag med.. men jag vill helst ha alla! ^^
.
Ps. Jeannie, se; kattungar föds visst med päls!

skopunkten-stalker

Igår lyckades jag få med min gubbe på shopping. Ja, ni hörde rätt. Vi var i alla skoaffärer. Först Skopunkten. Provade ett par skitsnygga skor, de enda 37:orna som fanns. La tillbaka dem medan jag skulle gå och kolla resten tills Andreas kom. När jag skulle visa honom har en liten skitunge tagit dem. (Hon passade inte ens i dem, och var typ bara 12!) Hon går runt och kollar andra skor. Jag följer efter. Till slut märker hon att jag förljer efter och ser lite besvärad ut. Jag låtsas prova skitfula skor istället. Hon går tillbaka till skostället.
Jag tänker "Yees, hon vill inte ha dem".
Hon: Mamma, ska jag ta de svarta istället?
Jag tänker: Jaa, gör det. Snorunge!
Hon: Nää, de andra ser mer stilrena ut..
Jag: Neeeej!! Ursäkta.. "stilrena"? och 12 år? -Ge mig dem!
Innan jag hunnit hoppa på henne tar Andreas tag i mig och föreslår att vi kan titta på Marieberg istället.
Lika bra det kanske.. inser jag nu. Dessutom hittade jag ett par finare. Eller Andreas gjorde, faktiskt. Och de var snygga! :)

Nu är jag hemma hos mams och Paps och kattungarna. Andra mamman får nog sina inatt också. Hon ligger och flåsar/krystar i vår vita fåtölj. Så jag ska leka barnmorska nu.

en annan typ av thrillers

Den lilla gråa kissen dog idag. Han var så svag och klen. Mamma försökte mata honom med ersättning till katter men det hjälpte inte.. (Pappa kom lite smidigt med en kommentar "Det var säkert därför han dog". Morsan blev arg så pappa får nog sova på soffan inatt)



Andreas och jag tittade på ett djuprogram igår. Klarar fan inte av sådant. Först bjuder de på en massa söta bilder på små rävungar, kycklingar, kalvar, och plötsligt hoppar ett rovdjur fram och biter ihjäl dem. :S Min stora djurkärlek klarar inte av sådant. Sitter hellre och tittar på thrillers med råa blodpaket. Men detta klarar inte mitt hjärta av. Djurprogram är inte till för djurälskare! :(

image39   image40   image41

mini-"peggisar"

Kattmamman Pepsi a.k.a "Peggi" har fått tre små kattbebisar, eller mini-peggisar som min syster kallar dem. Ska snart ta en sväng och hälsa på dem. Snart kommer också vår andra kattmammas ungar, ännu mer kattungar! :) Gissa vem som flyttar tillbaka hem snart? ;) hihi, nää. Här är iallafall några bilder på ett dygns färska kattbebisar.


höjden av idioti

Det här är det absolut dummaste jag hört..

http://www.aftonbladet.se/vss/resor/story/0,2789,1059066,00.html

Mina favoriter är nog Ta med sig ett lejon på bio och knuffa en älg ur ett flygplan.
Läs artikeln förstår ni vad jag menar..

Jag menar.. har sådant någonsin hänt? Och vad är det egentligen som är så jävla farligt med vissa? Varför får man t.ex inte äta vattenmelon på en kyrkogård ? Helidiotiskt. T.o.m JAG skulle komma på bättre lagar!

don't try this at home

När det gäller matlagning är det alltid krig här hemma.
Jag, som lagat mat ända sen jag var stor nog att lyckas klättra upp på en stol till spisen.
Andreas har lagat mat ända sen.. han flyttade hemifrån.
Jag tror därför att jag är duktig nog att improvisera, hårt!
Andreas läser på varenda förpackning och instruktion man kan hitta och har dessutom ett tidtagarur när han lagar mat.

Nu är det väl så att jag inte lyckas så bra jämt med min improvisation. Matlagning är helt okej, lyckas få ihop det mesta till något ätbart, ibland så bra att jag kan bjuda in kungen på en middag eller två. 
När det gäller bakning har jag upptäckt att det inte är lika lätt att "gissa" och försöka få ihop något bra på egen hand. Faktum är, jag misslyckas även med recept ibland.
Jag har insett att jag inte riktigt är där än när det gäller kakor och bullar.

Improvisera tex inte när ni gör hallongrottor. Även om det är få ingredienser.

                                    
Hallongrottor med recept           vs.           Hallongrottor när Lina gissar mängd av ingredienser

sommar i stugan

Har kommit på en utmärkt idé. Vi kan ha fest i min stuga i sommar!
Okey, den är inte bara min, familjens, men den står tom nu när pappas farbror flyttat ut. Jättesöt stuga mitt ute i en fin hage med skog bakom. Dessutom väldigt fräsch inuti! Öppen eld, nytt kök och badrum, vardagsrum och sovrum. Uteplats med grill. Mycket mysigt och alldeles tom. Som gjord för en mysig grillfest? :)
.

image28

Vuxen? Jag?!

När man är trött på att plugga (som jag) kan ni ju alltid göra detta test: Går snabbt!
www.vuxenpoäng.com

Detta svar fick jag:

Din vuxenpoäng blev 14.4

Din ålder borde vara 26.3 enligt Sveriges vuxenpoängsstyrelse


-Ojdå, ditt test visar att du måste tagga ner lite. Du är lite för mogen för din ålder. Kanske dags att sluta använda ICA-kortet eller sälja bilen? Eller varför inte beställa en resa till Kos?

.
 Tips på saker att göra för att få mindre poäng:  
  • Börja drick öl.
  • Åk till Hultsfred, dvs festivalen, inte staden.
  • Flytta ihop med några kompisar.
  • Ge dina krukväxter till grannen.
  • Sälj din bil, det är omiljövänligt.
Hahaha!  Poängen går väl ner lite eftersom vi har en resa till Kos inbokad.. faktiskt!
Heh, jag är äldre än Andreas! Ska se vad han får på testet sen!
Ge gärna en kommentar om vad ni fick för ålder!

why does it always rain on me?

Är så irriterad idag på allt och alla. Måste bero på den här veckan. Och så blir jag irriterad på mig själv när jag jämför mig med andra hela tiden.. Förstår bara inte hur vissa får till det så jävla bra och smidigt jämt och inte jag. Vad gör jag för fel? Åh, vad jag är trött på att vara medelmåtta!!

Det regnar också men just nu är det ganska mysigt när man kommit hem, tagit av blöta kläderna och krypt ner i mjukisbrallorna och Andreas skööna JL tröja. Med en kopp thé såklart. Har btw blivit helt galen i thé, och ersatt det med kaffe såhär på eftermiddagen. Någon som har bra tips på något gott thé?

Älskling är så gullig. Han försökte hjälpa mig plugga igår med att leta fakta på internet och ringa sin mamma om en fråga. Bra att han förstått hur mycket jag har just denna vecka, för nu kan det fan inte vara lätt att leva med mig. Håll ut älskling, bara en vecka till!

image26

"det blir lugnt i trean"


 
I miss my little baby. Höhö, "I miss my miss" (garvar av stolen)

Idag har jag försökt att plugga. Det går inget bra. Det behöver gå bra. Nu är det sista spurten innan betygen skall sättas - allt på en vecka förstås! Typiskt lärare. Tror att vi är gjorda av betong, inget hjärta och nada fritid.
-Imorgon har jag en filmhistoria prov (har fortfarande inte satt ett enda årtal rätt.)
-På onsdag skall en uppsats på 3-5 sidor lämnas in + redovisas (är inne på min 2:a och har inget mer att skriva)
-Samma dag skall även ett hemprov lämnas in på typ 15 frågor om nervsystemet (otroligt underhållande, fråga 1 är dock gjord med nöje - man fick rita!)
-På torsdag har vi skriftligt prov i Organisation och Ledarskap på typ allt vi lärt oss. (Vad? undrar jag)
-Och på fredag har vi seminarium i psykologi på drömmar ("Läs hemma, det har ni tid med".. Jaha?)
Inte nog med det - jobbhelg kryddat med människor som nyss fått lön!

Om det vore så att jag inte dyker upp till veckan därpå, leta på psyket. Eller i trånga mörka utrymmen.

slimmat

Som så många andra gånger har jag ännu en gång bestämt mig för att jag ska gå ned i vikt och bli skitsnygg.. går väl sådär.. Krävs en jävla massa tvångstankar innan jag får arslet ut på joggingspåret. Idag t.ex. hade jag bestämt att jag skulle upp tidigt, typ 9.00 och ut och jogga. Har hört att det är bäst att träna innan frukost.. himla dumt tycker jag..

När jag väl vaknar, en timma senare än vad jag tänkt, är jag redan vrålhungrig och inser att om jag skulle joggat innan frukost hade förmodligen någon pensionär hittat mig halvt medvetslös vid kanten av Svartån i desperata försök att hitta något ätbart bland maskrosorna.
Lyckades till slut komma ut ändå, fast på en powerwalk eftersom mitt högra knä tydligen inte vill springa..  

I sommar ska jag testa bantningsdryck istället för lunch. På så sätt slipper jag även göra matlådor varenda gång jag jobbar.. Jag behöver dock någon som pushar på mig eftersom jag själv har en tendens att skjuta upp alla mina planer och tro att det ordnar sig ändå. Andreas är inte lämplig för den uppgiften eftersom han själv är likadan.. Någon som är villig att vara min personliga pain-in-the-ass?

   image23 

filmcrew och katter

Torsdagmorgonen börjar med att jag genast blir pigg när jag vaknar, så:
Jag: Hallå älskling, det regnar
Andreas: Mmm..
Jag: Vad ska vi göra idag?
Andreas: <suck> vet inte..
Jag: Vi måste hitta på något!
Andreas: Mmm.. Jo, vi kan ju inte sitta i lägenheten hela dagen.

Klockan fem har vi fortfarande inte hittat på något, och sitter och kollar på en film från 80-talet (noterar jag på deras frisyrer). Jag känner en himla entusiasm från min partners sida.

Halv sju åker vi i allafall hem till mams och paps. Vi blir bjudna på fläskfile och potatisgratäng, och pannacotta med hallonsås till efterrätt. Smaskens.

Pappa berättar den goda nyheten om den största händelsen som skett någonsin i byn.
Ernst är där och spelar in Sommartorpet (bara ett hus ifrån där pappa jobbar). Och igår hade Ernst gäster.. Jag fick en chock då pappa försökte få fram att de hette Felix och Fred, antog att det måste vara Fredrik och Filip! ("Ja, så kanske de hette" får pappa fram i min hysteri). I hela mitt liv i den lilla sketna byn har det inte hänt ett skit. En gång åkte 50 rallycross bilar (långsamt) igenom byn, det var kul. Jag och min syrra hade förberett händelsen noga med picnic på en kulle vid vägkanten. Men sån här kalabalik har det aldrig varit. När Filip och Fredrik kommer dit, då är det stort. Nästa vecka kommer även Aftonbladet, Martin Timell och Mat-Tina. Fatta vilken syn de får när de kommer till byn, bönder som står och gapar vid vägkanten med högaffeln i handen, miljontals katter (de har valt att renovera en lada hos den som har mest katter i hela byn, typ 30 stycken), tanter som springer runt i trädgården för att få en glimt av Ernst.. ja och så jag förstås med autografblocket i högsta hugg.. (Ne, men om jag vetat att F&F skulle dit så.. ) Iallafall, min gamla barndomsby håller på att bli känt i TV. Och jag som precis flyttat därifrån.
Jag kan inte låta bli att undra om det var jag som förstörde chansen innan?
.
 

It must be love

Jag kan inte hejda mig.
Jag får gåshud, jag blir avslappnad, jag ler, jag njuter, jag dööör.
Jag tror jag får en liten orgasm.

http://www.youtube.com/watch?v=SPUJIbXN0WY

(och det var länken jag pratade om..)


jag vill ha kläääder!

Nu är jag i stort behov av shopping. Det är som en elak liten infektion som tränger sig in då och då, Pang säger det så känner man ett så jäkla stort behov av att ha en massa nya kläder, samtidigt som man tycker att alla kläder man redan har är skitfula. Det värsta då är att så fort man går in i en affär tycker man allt är fint, tom sånt man aldrig annars skulle sätta på sig. Favoritaffären är just nu Gina Tricot. Bra priser, skitsöta kläder!
www.ginatricot.se

 Så här ser jag ut när jag provar kläder! hihi
(köpte ej toppen dock, för tråkig..)


16/5

Ledig fram till måndag, sköönt. I och för sig har vi fjortontusen skrivuppgifter, plus ett filmprov (jag har) att göra till nästa vecka. Jag antar vi borde uppskatta dessa lediga dagar med tanke på allt vi har att göra. 
Tack  "jag-ger-ut-lediga-dagar-till-Rudbeckseleverna-tanten/gubben" :)

Idag kommer Sanna förbi, bjöd henne på en fika här förra veckan så att hon kunde få sin födelsedagspresent.. kom på igår att jag bjudit henne utan att tänka på att ens köpa en present! Blev till att stresshoppa igår på håltimman. Ska snart slänga ihop en bärpaj..
Undrar om man kan ha Kesella i? (Tina skriker "Noooooo!")


shoees

Sitter och "internet- utan-att-shoppa -shoppar"
Har faktiskt hittat ett par skor som kan vara ett snyggt alternativ till min studentklänning.
  Sen gäller det förstås att kunna gå i dem.. :S

På tal om det, att kunna gå i dem. Hittade även några kanonläckra skor som jag skulle köpa på direkten..
..om det inte vore för höjden på dem! Aj!


Måndag eftermiddag

Ne, nu är det nog med depp. Tog t.o.m bort förra inlägget. Jag ber om ursäkt för mitt beteende.
Herregud, livet är för kort för att man ska gå runt och vara negativ!

Fick ett ryck när jag kom hem och städade hela lägenheten, i varenda liten vrå dammade jag. Typ i micron, på tavlor, tvättade golv.. Nu ser det skitbra ut! :) I'm proud of myself, hihi

Jajust, plugga var det ja.. Oops! ><
.

image11  image12 
 image13  image14
                                             Look how proud I am!

picnic & shopping

Jag mår lite dåligt för att jag inte börjat plugga förrän nu. Vi har ju så jävla mycket denna vecka som kommer, men jag har faktiskt tänkt på min hälsa och stackars mage. Har fått tillbaka mina stressymptom igen. Ont i magen och mår illa (nej, jag är inte gravid) så jag tänkte att jag ska inte plugga ihjäl mig i helgen. Istället har jag tagit det lugnt.

Igår åkte jag, Andreas, Henrik och Malhin till Garphyttans nationalpark. (Pensionärernas paradis insåg vi när vi väl var där. ) Där hade vi en picnic i gräset ute på en äng i solen. Underbart. :)

Idag åkte vi till IKEA och skulle köpa en ny TV-bänk eftersom den vi har är för stor. Den vi ville ha var såklart slut så det får bli en resa till IKEA nästa helg också. Efteråt tog vi en sväng till OnOff. Andreas skulle köpa...*trumvirvel* -Ett nytt spel! (Lina hoppar av glädje och lycka) Sagan om ringen. Enligt mig ser det exakt ut som Vanguard och WoW, alla funktioner, knappar, gubbar, the whole shit.. men så är tydligen inte fallet. Så nu sitter jag här och funderar på när han ska tröttna på sitt nya spel.. Till hösten? Ååh, Jeannie, du är den enda som förstår mig nu! Vad sägs som en pakt, revolution? Vad som helst!

Haha, lite kul hade jag iallafall på OnOff. Det är ju himla kul att peta på alla skinande apparater man hittar överallt. Nu förstår jag dock varför pappa blir så allvarlig och ber mig hålla mig nära honom i elektronikbutiker. Vi skulle köpa en stavmixer idag. Gick fram till hyllan med alla fint uppställda glänsande mixar. "Åh, den här då?" Säger jag och tar tag i en mixer, vilket leder till att sladden välter den brevid, och den brevid den och den brevid den osv. precis som ett domino. Ooops. Inget gick sönder dock. Jag garvar och Andreas skakar på huvudet medan han ställer allt på sin plats igen. Nästa gång ska han lämna mig i lekhörnan.

Nu ska jag gå ut i solen och plugga. Faktiskt.


RSS 2.0