muffel?

Gubbe, runt 90 år: 

-Hejru flicka lilla, jag ska ha en köpp kaffe och en såndäringa muffel.. eller muffla.. eller vad ni nu kallar dom?
Jag: Eh, en muffel..?
(Man bredvid): Jag tror han menar en muffins..

Jag höll på att dö av skratt, mannen bredvid likaså, men vi båda bet ihop. Han var helt enkelt för gammal o söt för att skrattas åt!

julbilder


Bättre sent än aldrig?

 
Katterna öppnar paket på julaftonsmorgon..

 
Familjen Göthlins gran, som alltid innehåller något utöver det vanliga. Detta år var tomten pervers o kikade under ängelns kjol och diverse ätbart var placerat i granen ("I vår familj får man äta från granen")


Om man inte kan dansa runt granen: hitta längsta möjliga objekt i huset och dansa runt den. (I vårt fall blev det Andreas.. förlåt!)


Tomten i Granhammar "Hohoho, finns det några snälla halvvuxna här inne?"
Andreas var ute o hämtade tidningen (eftersom vi befann oss på landet går man inte o köper tidningen, det är minst lika trovärdigt att gå o hämta tidingen eftersom det tar ungefär lika lång tid!)


Mormor tvingade oss att lyssna på "O helga natt" med någon snubbe och bad oss rent utsagt hålla käften för nu kommer ståpälsen! Vi väntade.. och väntade.. utan resultat tyvärr



Paketöppning, tog ca 2 timmar, om inte mer, eftersom vi tog ett i taget.
Stjärten var aningen bortdomnad efter det, men vi var glada ändå! :)

 
Sen var det juldagen och dags för julfirande hos familjen Holmström. Började med lite egopics i väntan på en alltid sen sambo.. Tyvärr belv det inga mer bilder från juldagen, vi glömde helt enkelt bort!


En del av julklapparna jag fick (Rut skulle såklart vara med o pose:a)

Hoppas att ni andra hade en bra jul också! :)

update

Lovar att det kommer lite julbilder, men just nu är jag för trött för att ladda upp några. (ansträngande att fira jul.. iaf i vår familj, haha)

Imorgon är det öppning på jobbet (säkerligen stängning också..), mellandagsrean börjar och jag har frukostbeställning på morgonen. Måste med andra ord jobba x3 så snabbt.. Underbart. Och just nu har grannen en hejdundrande fest (med mycket dålig musik) så jag tänkte försöka mig på att somna redan nu (så jag har god marginal..)

pusselipuss

´
Julen 2007 (tjejer, ser ni att vi alla var brunetter då?!?)


my sisters keeper



(räcker nästan att läsa översta textraden så vet man att den kommer bli bra?)
Mycket värd att se, absolut, man får sig en rejäl tankeställare och tårarna kommer rinna, garanterat! 
Mer tårar och tankar blir det om man har något liknande att relatera till själv, eller om man är väldigt nära sin familj/syskon.. eller både och.. 

Var rädd om familjen! (I love you, min galna familj! ♥)
Se den!

smutstvätt?

Ibland är det skönt att inte vara alltför tankspridd.

Men mest av allt är det väl tur för Rut att hon har en sån uppmärksam matte..


dan före da.. hur var det nu igen?

Åh, Rut la sig nyss på tangentbordet och raderade allt jag hade skrivit, sabla katt. Ändå är det svårt att bli arg när hon ligger o ser söt och oskyldig ut.. Frustrerande? Mhmm..

Iallafall, nu sitter jag o skriver det sista på mitt PM som ska vara inlämnat imorgon. (och det är bäst för Ruts överlevnad om hon inte lägger sig på tangentbordet igen, för då tror jag inte hennes bambiögon hjälper..) Lite ute i sista sekunden, ja. Känns som om de andra i klassen lämnade in deras PM för typ 2 veckor sen så de kunde ta "jullov". Smart! Men så är jag ju fröken "jag gör det sen" så tekniskt sett har jag ju redan haft lite jullov? ;)

Imorgon kommer mina babes hem till "lilla" Örebro och ska hem till mig o julmysa lite, det ska bli kul att träffa dem igen, inte ofta man kan ses när den ena befinner sig på Irland och den andra i Malmö..



Tjing, tjong. Nu måste det skrivas och städas! Booring


istället för julkort?

För er som inte orkar göra eller skicka julkort är detta kul att ge bort!

God Jul!

Send your own ElfYourself eCards

uppfräschning!

Håller på att fräscha upp bloggen, mycket små-pill kvar men nu är iallafall grunden lagd. Håll ut! ;)


Rut ser ut som Sid i Ice Age!


min julegraaan, min julegraaan..

 

Och ja, det hänger små katter i granen!

mode á la 80's

Igår kväll var jag på slottet för att se en modevisning som lillasyster och hennes stylist-linje ordnat. Det var mode från 80-talet: punk, hårdrock, disco och madonna. Anna var med i Madonna-gänget. Alla var superfina och duktiga, keep up the good work tjejer! ;)
 
Synd bara att jag glömde kameran till visningen, fick iallafall ta några senare på kvällen. Tjusigt va? Trots att hår och smink säkert tagit en del stryk på några timmars visning :P

 


Skrattretande

Vi svenskar är alltför roliga ibland. Det känns ibland som det enda vi gör är att klaga på saker och ting - ständigt på klagomålsjakt. Nyss klagade folk på att det inte var någon snö och att det var blött, mörkt och jävligt. Nu när det äntligen kommit snö och det blivit riktig vinter, ja, då skall det förstås klagas på att det är för kallt/mycket snö/svårt att komma fram/halkigt osv. haha, kul? Nja, jag skäms mest över svenska folket. Är det vårat land och vädret som gör oss så bittra? Svårt att veta, men en sak är säker, i varmare breddgrader är folk en aning gladare..

På tal om värme.. Om två månader slipper jag Sverige i två veckor.. 

  

1 dag i Madrid, 5 dagar i Miami Beach och 7 dagars kryssning (all inclusive!) till bl.a Barbados..
 
Oops, sorry, var inte meningen att göra er ännu mer bittra ;)

Fredagsmyyys!


nu har jag lämnat "mina" ungar..

Praktiken är slut. 10 hektiska veckor har gått. Tidiga morgonar. Skrik och bus. Ingen vila...

..men jag älskar varenda liten unge på stället! Cyklade hem med en tår i ögat.. Kommer sakna den där varma kramen innanför dörren, någon som kryper upp i knät eller höra från en 2-åring att man "är så fin"..

Barn kan få temperamentet att stiga många gånger om, men inget slår den glädje och kärlek de kan ge..



Såhär kul hade jag (dom) vissa dagar. När jag var sjuk tog de hand om mig.. ja, så gott de kunde och lite till! Jag fick till och med en kudde innanför tröjan för att "värma mitt hjärta"!

"I'm a vampire, bite me!"

Annorlunda snabbversioner och Twilight och New Moon. Knasig snubbe. Kul? Tjae, han har åtminstone någon poäng i det han säger ;)

(OBS! Om ni inte har sett New Moon, kolla inte sista klippet eftersom han går igenom hela filmen! Dessutom tror jag inte klippen är särskilt roliga om man inte sett filmerna..)




Rut?

Eftersom denna blogg legat på is ett tag tänkte jag visa för de som undrar hur det går för lilla Rut som nu är ca 5 månader.. Ni kanske undrar:

Växer hon? (Ja, finns till och med tendenser till hängmage och dubbelhaka) Äter hon? (som en häst och allt, vilket leder till en hel del gaser i magen..) Busar hon? (Fråga mina sönderrivna/tuggade ben, fötter och händer..) Går hon bra ihop med "tanterna" Daisy och Martini? (motion 24/7 uppskattas med väldigt skilda meningar, oftast i form av fräs och käftsmällar) Äter och busar hon BARA? (Vissa stunder är hon mysigare o goare än Martini eller Daisy någonsin varit, en riktig knäkatt faktiskt! Tyvärr är dessa stunder ganska sällsynta och korta. Förhoppningsvis blir de längre när hon blir äldre?)







En sak är iallafall säker, hon vet hur man pose:ar!


adventsmys

I år hade jag verkligen ingen lust att ta fram vår trista fula adventsljusstake i trä. Jag ville göra en egen, lite modernare. Så, jag gick o köpte fyra röd/frostiga blockljus och rotade fram lite skrot jag hade hemma i lådorna. Resultatet:





Potpurri från IKEA
Blockljus från Entré
Julgranspynt (snöflingor) från IKEA
Tomtenissar från Village
Kotte från Markbacken parkering ;)


Mums!

Får man vara så smaskig?



Ja, parfymen alltså.. *hosthost* (a)

Skärpning!..

..på mig! Nu har syrran skällt ut mig så det är väl dags att ta tag i bloggandet igen. Men jag får väl skylla ifrån mig lite också (?) för jag har haft snart 10 veckors "fullt upp" med praktik på dagis, skolarbeten, jobb och allt annat som skall klämmas in därimellan.. men ja, nu är det skärpning som sagt. För alla som inte träffar mig och befinner sig någon annanstans i världen kan det kanske vara kul o veta hur det går för "stackars lilla Lina som bor kvar i sketna Örebro"? ;P

I helgen har jag dock varit ledig, såå skönt. Var ju dags för vår årliga julkorts-pyssel ute på landet. Efter många om och men fick jag faktiskt ihop några fina kort. Mycket skratt och sång runt bordet (var det stark-glöggen som talade?) och julstämningen var på topp! Härligt!


RSS 2.0