halleluja

Idag var vi uppe med tuppen på en söndag för att gå till kyrkan kl. 10.. ja, ni hörde faktiskt helt rätt. Lina&Andreas gick till kyrkan på en söndagsmorgon.

Ja, gick i gick.. vi kom inrusande 5 minuter för sent, och alla tittade när vi försökte mosa ner arslena i den enda bänkplats som fanns kvar på ca 30 cm. Varför är det så pinsamt och jobbigt att komma försent till kyrkan?

Ja, nu är det inte så att vi gått o blivit troende sådär på en helg. Vi var faktiskt bjudna till en konfirmation till Andreas brorsdotter.

Varför blir man så fnissig i kyrkan? Andreas o jag försökte sjunga psalmer. Jag kan ju läsa noter ganska hyfsat så det gick ju okej, men Andreas träffade inte en enda ton rätt, vilket var ännu roligare (vilket gjorde att han klämde i ännu mer.. de enda som "sjöng" högt var alltså Andreas, en tant och prästen.. haha)

Sen förlät prästen oss för alla våra synder. Det känns ju bra, allting frid o fröjd alltså. Skönt. Nu slipper jag tänka på det något mer.

word

Oh, I'm sorry - did my back hurt your knife?

belgium

Inte för att jag är jätteintresserad av Eurovision, men nu slog jag på Tv:n när jag skulle äta gick semifinalen till Eurovision song contest, och jag blev positivt överaskad..

Belgien har faktiskt en riktigt bra låt! Verkligen inte en typisk "eurovision-låt" (kanske därför den är bra?)


briljanta stunder..

Imorse vaknade jag en hel timma tidigare för att kunna gå min morgon-powerwalk. Jag har varit duktig i ett par veckor nu och gjort det nästan varje dag, oftast innan frukost.

Men imorse regnade det, och jag tänkte: äh vafan, då får det vara eller ev. en eftermiddagsrunda.

Åkte upp på stan efter skolan för att fixa ett par grejer, och när jag är klar är det "rusningstrafik" på bussarna, det är typ det värsta jag vet - att trängas med alla. Då går det nästan snabbare att gå, tänker jag och på en nanoskeund är jag på väg hemåt gåendes..

Vad briljant, tänker jag, det är ju ganska mysigt att gå i regnet, och jag slipper trängas på en buss och så klämmer jag ju faktiskt in dagens motion här också!


Pyttsan vad briljant, inte ens halvvägs så upptäcker jag att jag är superkissnödig, kall, blöt, mina converse läcker in liter av vatten,  mitt paraply har gått sönder, och jag är hungrig och trött. Fy faan, va briljant!

Tips till alla, tänkt efter några sekunder efter ni får en "briljant" idé - de kanske inte är så briljanta ändå.. hur bra kan de gå när dagen börjar med att man sätter foten i en kattspya med de enda rena strumpbyxorna man hade? Det är inte ett gott tecken iallafall!



wha'evaah

Tack för inbjudan? Vet fortfarande inte om jag ska dokumentera den bakom "Aoo, den kändes", "Jag bryr mig inte" eller "Du får en chans till".  Arkivet fylls på.

Eller så är det bara fel på mig.. helt enkelt.


sommar-lördag

Har upptäckt att jag bosatt mig permanent på balkongen den senaste veckan. Den är nog det bästa med vår lägenhet, den är stor och öppen, men ändå skyddad från vind och regn. Katterna älskar den också. De vill vara där jämt!

Igår hade jag en mysig dag med lillasyster. Fick ett sms på morgonen med; "Parken!" och 40 minuter senare låg vi i solen i Örnsköldsparken i bikini och njöt av värmen, solen och att sommaren äntligen  kommit!

På eftermiddagen cyklade vi upp på stan o köpte varsitt linne på H&M. De samarbetar med WWF just nu och säljer några plagg vilket en del av pengarna går till WWF och kampen om ett friskt hav. Jag hittade även en underbar sommarklänning, (kanske till midsommar?) Sen tog vi årets första mjukglass i solen. Gott, men fy vad mätt man blir på mjukglass..

På eftermiddagen tog vi bilen och åkte ut på landet där vi grillade med lilla Mami, hund och alla katter/kattungar. Mysigt var det! Sen såg vi på Björnbröder, älskar den! :)


Linne, H&M, 99kr (bild från www.hm.se)
(linnet finns dock bara i butik verkar det som)


Anna hotar mig..

.. så nu skriver så hon lugnar ner sig! ;) Hennes temperament är inte att leka med, haha.

Just nu sitter vi på balkongen med varsin dator, kaffe och hemmagjorda blåbärsmuffins. Anna firar att hon har fått "sommarlov" och jag firar att.. det är fredag. Fortfarande en grej kvar i skolan, men nästa torsdag är jag i princip klar för denna termin :)

Lite nyheter; jag kommer få jobba på mammas förskola i sommar lite. Känns bra, har redan en vecka och förhoppningsvis blir det mer då deras ordinarie vikarier ville ta ledigt. Ska bli kul :)

Sen hade jag inga mer nyheter, haha ;)

Jag och Anna på väg till Turkiet i somras. Man kan ha mycket kul med vindruvor..


Gissa..

..hur lätt det är att plugga när fröken Daisy alltid ska ligga på detta vis?



Ja, okej det där kanske inte är så jobbigt.. Mysigt kanske vissa t.o.m skulle påstå.'

Jag kanske ska demonstrera vart svårigheterna kommer:



Hennes megalånga, lurviga svans gör ca 569 000 viftningar/minuten med min näsa/ögon som vändpunkt..

Nu ser jag, nu ser jag inte, nu ser jag, nu ser jag inte, Atjooooo! Nu ser jag, nu ser jag inte..

13 år och på riktigt. Vad det någon som sa underbarn?


årets första glass!

Ja, jag är kanske lite sen men jag är heller ingen glassmänniska.. Men idag kände jag att det var dags. Solen sken, folk satt ute på stan och runtomkring klippte man faktiskt gräs. Då doftar det sommar!
Fösta glassen brukar bli en nyhet för nyfikenhetens skull. Jag testade nya Magnum gold, och Andreas nya Cornetto freestyle "bröllopsglassen".

Magnum gold, ja det var faktiskt guldig på utsidan, men det var mjölkchoklad. Inuti vaniljglass med kolasås & havssalt! Det smakade inget salt så ni kan vara lugna.. Däremot smakade den lite lakrits ibland. Skumt?
Var väl okej, men ganska "mastig". Jag äter hellre något fräschare.. (typ Solero är min favvo)

Andreas glass var också okej det lilla jag smakade, men struten är gigantisk så om min var mastig var nog hans dubbelt upp! Det var också vaniljglass med kolasås o choklad, med pecannötter.

 


Var tvungen att visa att den var guldig. Snygga jag, första bilden påminner om Egoinas bild-poser.
Den andra är nog mer jag! ;) haha

?

Sova, drömma och vakna när världen kallar igen. .

De försöker. Men varken ser eller förstår. Hur kan de förstå när de aldrig varit där? Aldrig behövt oroa sig, aldrig behövt anstränga sig, aldrig behövt vara den sista på listan..

Lite är inte tillräckligt. Ibland är inte tillräckligt. En annan gång är inte tillräckligt. Snart är inte tillräckligt.

Biten som fattas.                         .How much can one girl take?


solen skiner, men vad händer..?

Massakerhot på Tullängskolan, herregud hörrni, det händer grejer i Örebro just nu! Lite action i denna stad behövs visserligen, men inte på detta sätt..



På min födelsedag fick jag en bröd-recept bok, vilket jag hade önskat mig. Jag kom på för ett tag sen att det var kul att baka bröd och att det blir så mycket godare! Dessutom blir det billigare i längden och nyttigare då man slipper alla tillsatser och onödiga fetter.

De flesta recept skulle innehålla surdeg i ingredienserna, vilket var helt nytt för mig, och lite kompicerat kan tyckas.. En surdeg är nämligen behandlas som en liten bebis. Mjöl och vatten skall "puttra" i en glasburk, och ska dessutom "matas" varje dag med mer mjöl o vatten! Denna blandning jäser då av sig själv, och skall lukta lite "surt". Den gör att bröden blir lite trådigare, mer sammansatta, syrligare osv.

Idag blev min surdeg "klar" och jag använde den till att göra ett italienskt bröd som påminner om ciabatta. Supergott! Något komplicerat recept, men helt klart värt mödan! Resultatet:

 


RSS 2.0