ny lag och valborg

Jag ska införa en ny lag. Dubbel lön för alla som jobbar lönehelger. Det är både psykiskt och fysiskt krävande. Jag har inget mer att tillägga mer än att det känns som jag blivit överkörd av en bulldozer.

Idag är det valborg och jag Josse och Wang ska till Tina och äta middag och se Sällskapsresan. UTAN alkohol, vilket är väldigt ovanligt på en av årets största fylledagar. Men man kan faktiskt ha lika trevligt utan... Faktiskt!

summerbreeze vafan

Ååh, en riktig sommardag, jag njuuter. Vi tjejor och Micke njöt i solen idag med varsin glass på Våghustorget (Tina bangade dock, chicken). Det är lixom ett måste när man känner sommaren svepa in. Hänga med alla andra klibbiga fjortisar på våghustorget med en McDonalds glass för tio spänn i handen.
That's what we in Örebro call cool.

Jaha, jobb i helgen. LÖNEhelgen. Men jag e inte bitter. Det är ju förhoppningsvis lika fint väder hela helgen och då ska väl folk ta och lyfta ut sitt arlse i solen tycker man istället för att gå på Marieberg och äta svettig kebabtallrik för 59 kronor (läsk ingår ej) OBS! Smygreklam!
Sen det började lite (många) nytt folk på jobbet har det faktiskt blivit lite roligare att jobba. Faktiskt. Jag överlever nog (nätt o jämnt) en sommar till på Tha Restauranta square.

Snart ska jag och älskling ta en cruising/raggarrunda i hans nya Skoda. Det är också coolt. Vi ska till Rinkaby till Staffan och Emma och äta tacos.
Nu har jag inget mer på hjärtat för idag. Tjing!

En födelsedag att minnas, på många sätt.

"Tanten" har blivit 19 år.
Vill tacka alla underbara vänner som gjorde min födelsedag såå lyckad! :) Började med några sms efter tolv på natten. Mysigt uppvaktande redan klockan 6 på morgonen av älskling. Fikade med tjejorna och mamsen. Mycket trevligt. Fick massa fina presenter. Förfesten kunde inte varit bättre, och utgången på Frimis blev pricken över i:et. Skulle nästan vilja säga att det var min bästa fördelsedag hittills..
om inte det andra hänt..

Min farmor begav sig till himlen igår, på min födelsedag. Hon var en såndär underbart charmig grinig tant som alltid fick en att skratta fast det inte ens var hennes tanke. Ett 100-höjdare objekt nära på. Hon var ju dålig ganska länge nu efter hon fick en hjärninfarkt, så detta kom ju inte som en chock. Hon slutade äta för några dagar sen så vi visste att det kunde ske när som helst. Jag har inte gråtit än. Måste man gråta när någon dör? Är det konstigt att inte göra det?

Lika bra att skaffa rullator då..

Det är fan läskigt när man kommer på sig själv ibland att man beter sig som sin morsa eller ännu värre; sin mormor!! Man ger ifrån sig mer och mer tecken på att man börjar tillhöra den vuxna generationen. T.ex; lägger ned massa recept i fliken "favoriter" på internet, man förstår inte vad ungarna i lekparken säger och man pryder sitt hem med massa design, porslin och krukor istället för smutsiga kläder och afficher på boybands. Och jag som bara är 19 (om 4 dagar!).. Jaja, tänker ni, du SER iallafall inte gammal ut. Men nä, den håller fan tydligen inte heller! (böööl) I helgen när jag jobbade och stod vid montern med brickor i serveringen kommer en man med sitt barn fram till mig. Barnet håller i en tallrik och pappan uttrycker sig "Ge tanten tallriken.." Jag förmodar att detta är ett vardagligt skämt och ska möta mannen med ett flin och ett "haha". Han ser hyperallvarlig ut. Mina mungipor dras sakta ned och jag tar snabbt emot tallriken och drar bort blicken. Ida, min jobbarkompis får fram ett "Aj" och tittar medlidande på mig. Ja, precis. Det var väl ungefär så jag också skulle sammanfattat det; Aj. Resten av dagen försöker jag spegla mig i det mesta av blankt material för att försöka hitta möjliga rynkor och gråa hårstrån. Kan det verkligen vara så allvarligt? Jävla gubbjävel.
.


att plugga eller icke plugga..

Då var absolut sista lovet slut.. Känns lite ruttet faktiskt, även om man kommer ha sin ledighet på något annat sätt senare, kommer det inte vara samma känsla ändå. Lov är liksom mer betydelsefullt när man går i skola än om man jobbar.. Tror jag?! Äh, snart studenten vafan! No more school!!

Jag tänkte ju då ha pluggat lite nu på lovet för att vara förberedd inför det som kommer nu efter lovet.. Men nä. Har jag gjort något? Jag tror inte det.. Jag har lite ångest när jag får syn på böckerna men jag har noll motivation just nu. Allt har släppt efter jag kom på varför jag mått så jävla illa veckorna innan lovet. Det var pga stress, vilket jag aldirg trodde skulle drabba mig. Jag brukar kunna prioritera bort saker när vi har för mycket. Men jag hamnade iallafall i stressfällan och på lovet blev jag faktiskt mycket bättre när jag fick vila ut. Jag antar att anledningen till varför jag inte har någon motivation är att kroppen inte vill stå ut med samma skit ännu en gång. Frågan är om man ska lyda kroppen och ge fan i vad jag får på de närmaste proven eller strida emot och plugga ändå? Jag vet inte! :S



Påsk

Det är påsklov och det är såå skönt!
Jag har fortfarande inte gjort något som jag skulle göra än.. lite ångest.. eller nä! ^^ (det tar jag sen!)
Vad har jag sysslat med då? I princip ingenting.. Åkte en dag med min katt till veterinären, han hade blivit biten av en elak hankatt så tassen hade typ en knöl med massa var. (äckligt ja) men det ordnade sig. Han kom hem, snurrig av all bedövning och sövningsmedel med en tratt på huvudet.

Sen har jag solat med Tang och Tina. Jag blev inte brun, de blev. End of story.

Jo, jag har svimmat också! Scary. I duschen, men som tur var fanns Andreas där också så jag slog mig aldrig. Kände mig lite yr innan vi gick in i duchen, men så känner ju alla nån gång, om man reser sig snabbt t.ex. Ställde mig i duschen, det snurrade fortfarande lite. Sa till Andreas att han skulle hålla i mig för jag var yr. Snurrade ännu mer, insåg att jag skulle vara tvungen att sätta mig ner, men mer hann jag inte. Eftersom jag svimmat förut ett antal gånger visste jag vad som skulle ske. Ljudet försvann, och det blev mörkare. Tänkte säga att jag var på väg att svimma men fick inte ur mig något. Sen var jag borta i ca 15 sek. Andreas höll mig och fattade först inte vad som hänt. (Fatta paniken). Han la mig ner på knä, då vaknade jag. Kändes som jag varit borta flera timmar. Var lite skakis resten av kvällen och konstaterade att jag måste ha svimmat av vattenbrist.

RSS 2.0