The Polyphonic Spree - Light and Day

De må se något "annorlunda" ut, de må bete sig något "annorlunda", de kanske även må tro att de är "Guds barn". Men faktum är att låten är riktigt bra. Fick höra den på ett avsnitt av Scrubs.

Man blir glad av den! :) (den kommer dock inte igång förrän efter ca 1 minut..)

 
Och här är Scrubs-avsnittet med dem:
 

Han som sjunger är lite lik Hyde i That 70's show va?



va!? det har jag inte fattat förut?

Jag: Emelia, det här är Andreas, min sambo.
E: Okej. Hej!
Tystnad i rummet
Jonna: Jahaaa.. (nickar)

Var bara tvungen att skriva ned detta någonstans, så jag inte glömmer. Så jäkla kul, så fort jag kommer och tänka på det garvar jag ihjäl mig.

Ni som inte förstod: Jonna är alltså min syster som stod brevid när jag gjorde en presentation och känner Andreas mycket väl. Men ni behöver inte förstå. Internt var det skitkul iallafall! :P

"De GRäääver en GRooop"  > only for you sis' ! ;)
 



(RÖÖÖhåriga jag. Shit.) Kolla in Jonnis här.


 


fredags-nöje

Jag garvar ihjäl mig för jag är nästan säker på att denna människa inte riktigt tänkt på vad hon skrivit..



Tolka det som ni vill.. jag tolkade heelt fel tills jag kom på att hon
kanske menade balkongen "ballen".

Byebye, nu ska jag gå o steka lite på ballen också. Jag är hungrig?


Överseende?

"Det har skett en liten försening med dina glasögon, vi hoppas du har överseende med detta. Trevlig helg!"

Liten försening? 2 dagar beräknat blev istället 2 veckor. Tänker inte namnge någon firma men "se klart med expressfart"  kan tydligen tolkas olika..

Om det är en snigel som levererar mina glasögon, i ett paket på ryggen, kan jag förstå. Då är det antagligen expressfart ur en snigels perspektiv. Då kan jag gå med på det. Men antagligen använder de sig av posten..

Så vem ska jag skylla på när jag säger "Nej, men tjenare Leif "Loket" Ohlsson"! till grannens dotter, när jag skriver en uppsats om "gynnsam bananodling i Antarktis" på tentan på onsdag istället för att analysera skönlitteratur eller serverar strömmingsmackan i helgen med vaniljsås? Va, va, vaaaaa?                                     Lensfuckingway.

/blindstyret (som kan se eftersom hon har linser men vill uttrycka sin missnöjdhet på något sätt..)


Live your life day by day

Tänkte passa på att tacka för alla gratulationer igår! Kunde tyvärr inte svara på alla sms och samtal pga en väldigt opålitlig mobiltelefon. Det var ett år sedan jag fick den, nästan exakt och den vill redan gå i pension! Stänger av sig, vill inte starta, om någon ringer hör man inte personen, bryter samtal osv. Otroligt irriterande, ska nog lämna in den när jag har tid..

På något sätt känns det dock inte riktigt lika roligt  att fylla år längre. Lite ångestladdat på något sätt. Trots att man nyss var tonåring, och inte heller räknas som en vuxen riktigt ännu (?), känns det lite som om man håller på att lämna en tidsperiod som varit så himla kul. Nu ska man ju inte säga att man inte kan ha kul i 20-års åldern, faktum är att den ska vara bland de bästa, men samtidigt knappar man in på det stora "vuxenlivet"..

lääängesen. 8:an?

Många tror att jag kommer vara först med villa, volvo, vovve och flera småkottar. Jo, visst vill jag det, så småningom. Det flesta tror nog bara det för att jag är lite "mammig" till personligheten. Just nu vill jag faktiskt bara njuta av att jag fortfarande inte riktigt räknas som vuxen, att jag är fattig student, att jag bor i lägenhet, att jag fortfarande kan åka "ungdom" på bussen, att mina bebisar är två små håriga katter, att jag fortfarande inte har åldern inne för Harrys eller Strömpis, och att jag inte behöver en rullator riktigt än...?
_______________________________________________________________________________
Och så slänger jag in en till video med lite udda Nick Pitera. Ni som inte orkade lyssna på nedstående videor; lyssna på den här! Lite mer naturlig video, lite mer på riktigt (och lite mer läskigt?)

 

ett mycket underligt fenomen..

Jag gör som min syster i hennes senaste inlägg; beundrar denne Nick Pitera. Helt otrolig kille (?) asså..



Och det är faktiskt inget skämt. Han har en sån röst.
Men man undrar ju självklart..
Han är även en jävel på Disney-låtar, här gör han Aladdin, både Aladdin och Jasmine förstås..



Kom på att han skulle kunna göra succé som transvestit. Med peruk och klänning skulle de flesta självklart se att han är kille som klär ut sig till tjej, men sen när han öppnar käften och sjunger typ Mariah Carey skulle folk börja undra och tveka, och kanske tänka; "Nee, det måste nog bara vara en jävligt ful tjej, sådär låter ingen kille..."

påskfirande..i vår familj

Igår jobbade jag hela 3 timmar sen fick jag gå hem.. (folktomt..) Så det blev bara 3 timmars lön denna helg..tyvärr var jag tvungen att tanka för att komma till jobbet så jag gick nog minus ändå tyvärr..

Jag och syster drog ut till mamma i vårvädret. Med solbrillor på, nervevade rutor, tutningar och högsta volym på "Flo Rida" körde vi upp på uppfarten till huset.. Tyvärr reagerade ingen förutom lillasyster som lyfte lite på ögonbrynet och undrade vad fan vi höll på med typ.. Vill man ha uppmärksamhet fungerar det tydligen inte hemma hos oss iallafall.. så ni vet.

Vi gjorde iallafall påskmiddag tillsammans..sjungandes. Ja, för så funkar det i våran familj. (Ungefär som på den där reklamen när hela familjen sjunger i stämmor i badrummet. Det är typ vi..) Andreas blev en aning chockad när han kom förbi för att äta.. men han fick ju iallafall höra på musik från ett annat århundrade när Mormor satte igång..

Vi har kul i vår familj. Synd att vi är så tjattriga och högljudda.. vi skrämmer liksom bort folk. Ungefär som på julafton när alla vi inklusive kusiner och moster sitter och sjunger med i Askungen (ni vet när alla råttor sjunger..) med samma pipiga ton.. Andreas fick en smärre chock första gången han var med. Andra gången satt jag i hans familjs tv-rum och var tvungen att bita mig i handen för att inte sätta igång att sjunga..

Fast det spelar ju ingen roll egentligen. Förutom den musikaliska biten som går i generna tycks vi inte heller skämmas för något ute i allmänheten.. Sicken tur ni har va? Gratis underhållning på vår bekostnad.. (Man kanske borde ta betalt snart..?)


Julfirande.. ser ni råttorna? ;)

Djävulens verk

Tänker sända en liten varning till alla er därute som kanske har vårkänslor? börjar bli en aningens varma? funderar på att gå till närmaste kiosk och köpa er en glass..? kanske GB..? och kanske är lite sugna på att testa årets nyheter..? varför inte Ben och Jerrys nyhet i glassboxen, Wich?  

NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ och NEEEJ !

En tugga och du är fast. Det är knark. Farligt knark. och äckligt.. otroligt äckligt, oh ja. Så är det faktiskt.. Jättejätteäckligt.

Faktum är att om du gör det kommer du inte kunna tänka på annat än den, du kommer drömma om den. Du kommer glömma de där 348 kalorierna i den lilla djävulska mumsbiten.. kanske ev. överväga två stycken (fast du hårdbantar och lovat dig själv att inte äta något sött fram till sommaren...)  Och du kommer säkert inte ens bry dig om att det kommer kosta dig tusenlappar i sommar when the addiction arrives. (runt 25 spänn.. och så värst stor är den inte..)

Åh, ja.. det var det dummaste jag har gjort hittills i mitt liv. Tyvärr kommer ni nog inte se mig så mycket i vår/sommar för jag tänker göra något åt detta lilla djävulskap.. Men om ni vill hälsa på sitter jag i kedjor.. på balkongen i bästa fall. Ses i vinter igen!

Djävulens verk..

Okej, kanske överdriver en smula. Men..ja. ni får väl skylla er själva om ni smakar. jag har varnat!
Rättelse (för er trögfattade där ute): Den är alltså himmelskt god (och det kallas ironi..)

reklam!

Nu har Mormor börjat blogga. Läs hennes första riktiga inlägg här.
Kan väl inte finnas så många över 70+ som bloggar va? Ganska coolt.

Åh, förresten. VÄDRET! Herregud vad varmt det är ute! Kunde gå i t-shirt utan att frysa och för en vecka sen var det snöstorm. Hoppas det fortsätter såhär.. :)

Ungarna på gården har iallafall vårkänslor.. de är minst 3 dussin ungar som leker tigrar just nu.. Jag blir en tiger om de kommer fortsätta såhär dag ut o dag in. (De börjar vid 8.30 tiden och slutar runt 22..)

peter settman

Så fruktansvärt kul asså. Improviserat o allt. Han är allt bra kul den där Peter (eller "Ronny" om man kommer ihåg honom från våran generation..)

'
Starkare än kaffe? -Ja, det är sprit!
Åh, vad det ska bli gott med en smörgås, vilket tur att vi har en...
-Baguette!
 
Hilarious.

berg flyttar in

Sitter o tittar på "Berg flyttar in" med Carina Berg. Idag är hon hos Pernilla Wahlgren. De visade lite film från när hon gjorde låten Picadilly circus.

Om man nu kan påstå att man hade snygg klädstil på 80-talet skulle det vara vad Pernilla hade på sig då! Ja, jag kan till och med säga att jag nästan skulle kunna ha på mig det hon hade då.. förutom järnkorsen och axelvaddarna kanske..(som för övrigt tydligen är "inne" igen, hetaste modet till våren. Shit, vad jag hänger med i svängarna asså.. )

Kolla själva. Svart, läder, nitar, rockigt blandat med glitter o glamour... men framför allt: kolla in armbanden! 

 



btw, kolla in bakgrundsdansarna...

Trodde aldrig jag skulle säga detta men.. nu kommer det..
CRAVINGS!!

katt-sprint med checkpoints och bonuspoäng

Katterna har infört en ny aktivitet som skall utföras minst en gång per dag. Om de kunde tala skulle de nog kalla det för "katt-sprint".

Det är ingen vanlig sprint heller. Kanske har "husse" lärt de för mycket om tv och data-spel. I denna sprint finns nämligen "check-points" och "bonus", typ. Hur går det till då? Jo:

-Först och främst går det ut på att de "laddar". De ropar på varandra. Små-mjauar.
-Sedan måste en börja springa för att få den andra att springa.
-Nu går det snabbt ska ni veta. (Tur att vi inte har parkettgolv).
-"Dunk dunk" > Checkpoint. (Katterna glider in i sovrumsväggen. Sedan vänder de tillbaka)
-Glidning över tv-rums bordet. (Bonus om det står glas på som då skall ned på golvet)
-Upp för katt-klätterställningen. Tassa/riv den som kommer upp på högsta plattformen.
Bonus om hon blir arg och mjauar. Tillbaka ned.
-Ut i köket. Bonus om mattan glider med. Dubbel bonus om den följer med eller glider in i ett annat rum.
-Vatten check-point. Extra bonus om man kan flytta ut hela vattenautomaten till mitten av köket (Daisy är regerande mästare på det, so far.)
-"Dunk dunk" > Checkpoint. (In i hallväggen)
-Badrummet. Bonuspoäng vid längdhopp i kattsandslådan. Dubbelbonus för mycket sand på golvet.
-Slutspurt ut i vardagsrummet och in i sovrummet. Vinner gör det som hoppar upp i "mattes" mage och sticker så många klor i som möjligt. Bonus om hon vaknar och skriker.

Precis som en vanlig mor skulle göra är det ju viktigt att stötta sina "barns" aktiviteter och intressen.

Jag är dock lite skeptisk till detta..


famous

Postat av: Mammi

Till min stora älskling. Dina bloggisar har blivit ett "Hot" samtalsämne på fjugestaskolans lärarrum. På vems bekostnad? PYSS.

Jahaja, då har man gått o blivit kändis.. och inte vart som helst heller. I ett lärarrum i FJUGESTA. Herregud..
Nåja, det ska ju börja någonstans.. ;)

Och med det sagt bjuder vi på lite "proffesionella" modellbilder. Kanske att klippa ut som idolbilder, ni lärare på Fjugestaskolan? ;) Om ni tjatar lite på morsan, (kanske mutar med lite choklad, det brukar funka..) som i sin tur får försöka övertala mig då (också med choklad..?) kanske ni kan få en autograf någon dag också.. 

 

  
Tagna i Sthlm i måndags på The Studio. Blev medbjuden av Jenny.
Tack för en trevlig dag tjejer. En upplevelse man säkert inte kommer stöta på så många gånger i livet.. om man inte ser ut som en modell vill säga..

RSS 2.0